UiS klar til semesterstart

Universitetet i Stavanger forbereder innrykk av rundt 4000 nye studenter, og de blir tatt imot med fadderlandsby, storslagen semesteråpning, informasjonsuke for internasjonale studenter og tur til Preikestolen. Total er det omlag 10.000 studenter ved UiS.

Det er alltid god stemning under fadderfestivalen på UiS. I år starter den mandag 18. august kl 14. Det er alltid god stemning under fadderfestivalen på UiS. I år starter den mandag 18. august kl 14.

Mandag 18. august er det offisiell semesteråpning på Universitetet i Stavanger, med blant andre Tønes, Frk.Fryd, kunnskapsministeren, inviterte gjester, studenter og ansatte.

Allerede denne uken er de internasjonale studentene igang med sin informasjonsuke. Tirsdag 12. august kommer hele 400 nye studenter fra 60 ulike land til Universitetet i Stavanger. De får spesialsydd opplegg for å bli best mulig rustet til sin nye studiehverdag i Stavanger. Totalt har UiS rundt 1000 internasjonale studenter.

Fadderfestival
amme dag går også startskuddet for årets fadderfestival ved UiS. Fadderlandsbyen åpner på UiS-campus mandag kl. 14. Kl 15 holder årets faddersjef Andrea Sørbøe Aarsether sin åpningstale, og dermed er ei uke med aktiviteter, fest og nye vennskap i gang.

Nye studenter som melder seg på fadderuken blir plassert i grupper med andre som skal ta samme studie, og fadderne er studenter som går på studiet nå.

Musikk og Stand Up.
Underholdningen under fadderuken spenner til alt fra trubaduren Goggen og Stand-Up med Odin Eiriksson og Grim Moberg og Keith Farnan, til helikoptertur over Stavanger. For de aktive blir det blant annet fotballturnering og motbakkeløp.

DJ duoen MatzoW og E.B.T spiller, det samme gjør Kaptein Kabelsatan, rapgruppa Kriminell Kunst og duoen Staysman & Lazz.

Tur til Preikestolen
Tirsdag og onsdag holder også UiS studentenes egen bar, Tappetårnet, åpent fra kl 18 til kl 23.
Etter at fadderlandsbyen og Tappetårnet stenger for kvelden, kan studentene fortsette festen på flere av Stavangers utesteder.
Fredag senger årets Fadderlandsby og lørdag er det mulig å melde seg på en felles tur til Preikestolen.

Det er også et opplegg for studenter med barn, de kan blant annet dra på båttur for store og små.

Les mer om fadderuken og se detaljert program på www.fadder-uis.no.

Mandag 25. september er det undervisningsstart for de fleste studier. Mer informasjon om dette finner du på våre