UiS lanserer trygghetskampanje

I år har UiS egne beredskapsfaddere ved studiestart. De inviterer alle studenter til sikkerhetsquiz.

Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik studerer samfunnssikkerhet ved UiS og er nå beredskapsfaddere. Til daglig studerer Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik samfunnssikkerhet ved UiS. Mandag til onsdag er de universitetets første beredskapsfaddere!

UiS satser på beredskap og lanserer som første universitetet i Norge egne beredskapsfaddere. I løpet av fadderuken kan nye og gamle studenter treffe Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik på campus.

Til daglig studerer Rohatgi og Cedergren Dysvik samfunnssikkerhet. I fadderuka fronter de en UiS-kampanje for økt trygghet på campus.

Studentene svarer på store og små spørsmål om din sikkerhet på UiS og oppfordrer i tillegg alle studenter til å delta i konkurransen Din sikkerhet 2016. Det innebærer en sikkerhetsquiz, hvor alle deltakere blir med i trekningen av et gavekort på 2000 kr hos SiS kafé.

- Ikke avansert

Små detaljer kan avgjøre hvordan studenter, ansatte og besøkende håndterer en krisesituasjon.

- Beredskap trenger ikke å være avansert eller komplisert. Det handler først og fremst om å være forberedt på at noe kan skje og samtidig øke sannsynligheten for at det da går bra, sier beredskapsfadder Manvi Rohatgi.

Det er ikke lett å finne nødutgangen i en brann, hvis man ikke har merket deg hvor den er på forhånd. Du får heller ikke nytte av en hjertestarter hvis du ikke vet at den finnes i ditt bygg, ved din kantine eller ved din lesesal.

Kriseinfo

UiS har en egen nettside for kriseinformasjon, www.uis.no/krise