UiS med nye nettsider

Universitetet i Stavanger er igjen innovativt, denne gang som første norske universitet med nettsider tilpasset for både smarttelefoner, nettbrett og vanlig skjerm.

Foto av nettredaktør Hildegard Nortvedt og webutvikler Rune Nilssen, som presenterer nye nettsider på mobil og nettbrett.

I januar 2012 var UiS første universitet med egen nettside tilpasset for mobil for potensielle studiesøkere – m.uis.no. Dette har klare fordeler når det gjelder brukervennlighet for den stadig økende gruppen nettbrukere som surfer med mobiltelefon. Begrensningen med slike løsninger er imidlertid at man i praksis bare kan vise et lite utvalg av innholdet fra nettsidene.

Dagens nettbrukere forventer å få tilgang til innholdet på et nettsted, uavhengig av hvilken enhet de bruker til å surfe med. Samtidig er det knotete å navigere rundt på et stort nettsted med en liten skjerm.

– Svaret på denne utfordringen er såkalt responsivt design – funksjonalitet som sømløst tilpasser innholdet til ulike skjermstørrelser. En slik løsning stiller mange krav til oss som bygger nettstedet, men gir en mye bedre opplevelse for brukerne, sier nettredaktør Hildegard Nortvedt.

Rivende utvikling
UiS’ tidligere nettløsning ble utviklet for over seks år siden. Siden den gang har mengden informasjon på nettsidene mangedoblet seg. Samtidig har den digitale teknologien og den jevne brukers nettvaner vært i rivende utvikling.

– Vi hadde behov for en nettløsning som bedre ivaretar store mengder innhold for ulike målgrupper, og løsningen på det var å strukturere informasjon ved hjelp av «drill down», sier Hildegard Nortvedt (se faktaboks).

– Dessuten ønsket vi nettsider med et renere design og mulighet for å knytte til større bilder og filmsnutter i artikler, fortsetter Nortvedt.

Derfor var det i fjor på høy tid å starte utviklingen av et nytt eksternt nett for UiS. Prosessen startet i april 2012 og har altså pågått i 11 måneder. Arbeidet har vært intenst spesielt etter nyttår.

– Godt jobba
Strategi- og kommunikasjonsdirektør Anne Selnes er ansvarlig redaktør for UiS’ nettsider.

– Jeg vil takke alle medarbeidere fra ulike enheter som har jobbet med dette prosjektet. En spesiell og stor takk for meget god planlegging og gjennomføring går til nettredaktør Hildegard Nortvedt, som har vært prosjektleder, og Rune Nilssen i IT-avdelingen, som har vært ansvarlig for teknisk implementering. Godt jobba, sier Selnes.