UiS med to representanter i programrådet for Kapittel 07

Doktorgradsstipendiat Henriette Thune og post. doc. Ketil Fred Hansen sitter i programrådet for Kapittelfestivalen.

Festivalen går av stabelen onsdag 12. til søndag 16. september. Hovedtema for årets festival er klimaskifte i betydningen miljømessige forandringer samt politiske spenninger i Latin-Amerika. Sentrale spørsmål knyttet til hovedtemaet vil bli grundig diskutert i løpet av festivaldagene. Årets festival retter også et spesielt søkelys på de mange utfordringer som Latin-Amerika står ovenfor.

I tillegg til mer tradisjonelle forfatterarrangementer, vil årets festival bl.a. bestå av fester, visning av dokumentarfilmer, hiphopkonserter, workshops m.m.

Henritte Thune, doktorgradsstipendiat ved Institutt for kultur- og språkvitenskap/Nettverk for feministisk teori og kjønnsforskning, sitter i programkomiteen for på andre året. I år har hun fått selskap av post. doc. Ketil Fred Hansen ved Institutt for medie-, kultur og samfunnsfag.

- Vi oppfordrer alle til å ta for seg programmet og forberede seg på hva de ikke vil gå glipp av, sier Thune.

Hun har også, sammen med Helge Lunde (ICORN) og Anders Jaarvik (Stavanger Kommune), utgjort stipendkomiteen for ”Odd Noregers stipend for sakprosa og kritikk”, som deles ut for første gang under den forrykende åpningsforestillingen for Kapittel festivalen på Gaffel og Karaffel onsdag klokken 20.00.

Sjangerdebatt, latinamerikanske klassikere, Kielland og årets Stavangerforfatter – det er litt for enhver litterær smak på årets Kapittel. Publikum får møte de forfatterne Kapittel mener har vært og er de mest sentrale det siste året; gjennom opplesning, intervjuer og foredrag, - på puber, kafeer og ute i det fri. Kultforfatteren er en egen serie, med fast møtested på Kult.kafeen på Sølvberget.

Nettverket for feministisk teori og kjønnsforskning står ansvarlig for en forskningskafé spesial torsdag kveld (for anledningen på Bøker og Børst – klokken 2100) – og tar i mot professor og forfatter Birger Angvik fra UiB som skal snakke om Sex og kjønn i Latin-Amerikansk litteratur. Lørdag klokken 15h kommer Eva Lundgren til Kult.kaféen for å snakke om Fra kristentro til drap. Ingeborg Moræus Hanssen møter Vigdis Hjorth i samtale om det å bli Gretten gammel dame søndag klokken 17h på Bøker og Børst.

Thune anbefaler dessuten spesielt Kapittelnatta på Folken fredag klokken 20.00 og Dronningnatta på Tou Scene lørdag klokken 20.00

Fredag 14. september foredrar rektor Aslaug Mikkelsen og professor Oluf Langhelle om en bærekraftig utvikling i Arktis er mulig og hvem som bestemmer over oljen i nord. De to foredragsholderne, som er aktuelle med boken ”Oil in Arctic”, holder sin presentasjon i Kulturbiblioteket på Sølvberget 13.00.

Festivalprogram
Om litteratur på Kapittel 07
Forfattermøter på Kapittel 07
Kapittelfestivalens nettsider