UiS og Stavanger2008-prosjekter

Denne uken ble programmet for Stavanger2008 lansert. UiS er involvert i flere av prosjektene. Her er en oversikt!

I dag lanseres programmet for Stavanger2008. Universitetet i Stavanger er involvert i flere av de rundt 200 kulturprosjektene som skal avvikles i løpet av kulturhovedstadåret:

Forskningsprojekt for oppfølging og evaluering av Stavanger som europeisk kulturhovedstad (IRIS og UiS)

Film om kulturhovedstaden i 2008

•”Det stig av hav”

Ungdom og migrasjon

Religionsbyen Stavanger

Kyrkjelyd

To jazzkonserter med gjesteartister

Open Public Urban Spaces, forskningssymposium om åpne rom

Norwegian Wood (Studentsamskipnaden i Stavanger)

The Global Youth Peacebuilding Initiative

Universitetet i Stavanger har definert kultur som et av sine tematiske satsingsområder. I forbindelse med kulturhovedstadåret neste år er det tildelt 500 000 kroner til finansiering av 2008-prosjekter for ansatte og studenter ved UiS.

Prosjekter som har fått støtte er:
Olivier Messian 100 års jubileum, v/Gisela Herb (ansatt)
• I Øyeblikket, Knut Larsen og  F.J.H Dominiquez (studenter)
• CD-Jazz, Ove Hetland, W.brasel og Tor Yttredal (ansatte)
• Sting 2008, Sigrun Hodne og Henriette Thune (ansatte)
• Folkens bokprosjekt, Pernille Kaldestad v/ Folken og redaksjon av studenter, støtte fra StOR
• Kielland i Europa, Magne Drangeid (ansatt)
• Open Public Urban Space, Anders Langeland og Ib Omland (ansatte)
• Stavanger 2008 mediedekning, Erik Fossåskaret (ansatt)

2008-gruppen som har behandlet søknadene har bestått av professor Inge Særheim, professor Hild Sørby, Professor LeRoy Tonning og instituttleder Jens T. Larsen. Strategi-og kommunikasjonsdirektør Anne Selnes har vært sekretær for gruppen.

Her kan du lese mer om Stavanger2008 og programmet!