UiS på realfagstorget på Oljemuseet

180 elever fra den videregående skolen i Rogaland var invitert på realfagstorget på Norsk Oljemuseum i går.

Pilotprosjektet er et ledd i OLFs arbeid med å få flere unge til å velge utdanningsløp innen realfag. Arrangementet er et samarbeid mellom OLF, Norsk Oljemuseum, Universitetet i Stavanger, Maritimt Forum, Hetland videregående skole og St. Olav videregående skole. Det var også elever fra Sandnes videregående skole, Randaberg videregående skole og St. Svithun videregående skole. Alle elevene har fordypning i matematikk og fysikk som faglig bakgrunn.

Dekan Per Arne Bjørkum på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet holdt foredraget ”Annerledestenkerne – det å velge” to ganger under arrangementet.

- Det er ingen som er født geni, sier Bjørkum. De blir skapt – av en selv. Men selv genier har fulgt flere blindspor. Mitt poeng er å menneskeliggjøre genier. De går ikke rett på svaret. Men det viktige for elevene er å få tenning på noe. Det vil frigjøre energi, og de flinke bruker mye mer tid på å utvikle seg i en bestemt retning enn andre. Det gjelder å rendyrke talentet.

- For UiS er dette en god anledning til å profilere seg, og det er spesielt gledelig at så mange UiS-studenter stiller opp på stands. Elever som velger realfag har en lys fremtid foran seg. Det er meget gode jobbmuligheter, og for oss gjelder det å stimulere elevene til få tenning på realfag og en fremtidig ingeniørutdanning, sier Per Arne Bjørkum.

- UiS hadde fem stasjoner på realfagstorget som dekket ulike fagområder som kjemi, fysikk, petroleumsfag, matematikk og IT, sier førstekonsulent Randi Storhaug på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

- Det deltok 15 UiS-studenter som fungerte som guider og bemannet stasjonene for å gi info om studiene. Studentene var med på eksperimenter i kjemi og fysikk, og hele opplegget fungerte meget godt mot en gruppe som er viktig for UiS i rekrutteringssammenheng, sier Randi Storhaug.