MENY

UiS satser videre sammen med DSB

Universitetet i Stavanger og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har undertegnet en ny rammeplan for videre samarbeid.

Med stor tro på felles muligheter ble en fornyet og videreutviklet avtale signert av dekan Marit Boyesen ved UiS og direktør Jon A. Lea i DSB den 3. november.

Forskning, undervisning og formidling er satt i fokus i den nye rammeavtalen, som er supplert med en handlingsplan som konkretiserer felles mål og satsninger.

- Dette uttrykker partenes ønske om å ta samarbeidet et skritt videre, sier avdelingsdirektør i DSB, Per Brekke, som har styrt arbeidet med avtalen fra DSBs side.

Dekan Marit Boyesen og direktør Jon A. Lea understreket betydningen av samarbeidet for begge parter.

Under møtet var det stor enighet om at samfunnssikkerhet er et relativt nytt begrep både vitenskapelig og forvaltningsmessig, samtidig som det gir et unikt og helhetlig perspektiv på hvordan vi griper an arbeidet med sikkerhet på alle nivåer i samfunnet.

Boyesen og Lea framholdt også at DSB og UiS er to hovedaktører i utviklingen og forvaltningen av kunnskap om samfunnssikkerhet og at samarbeid derfor både er naturlig og viktig.

Les mer om Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap