UiS størst økning i publisering

Universitetet i Stavanger har landets største økning i forskningspublisering. Antall publikasjonspoeng økte med 38,8 prosent fra 2005 til 2006.

Det fremgår av en artikkel i siste nummer av Forskerforum. Også Handelshøyskolen BI og Høgskolen i Agder er på frammarsj, men økninger på henholdsvis 31,8 og 31 prosent.

- God forskning skal publiseres, sier strategi- og kommunikasjonsdirektør Anne Selnes ved UiS til Forskerforum.

- Jeg kan ikke peke på noen konkrete tiltak som har ført til økningen, men vi har satset på å styrke forskningen generelt. Målet er stadig å skaffe flere forskningsmidler, forteller Selnes.

UiS tjente fire millioner kroner mer enn forventet i fjor.

HiO mest ned
Høgskolen i Oslo (HiO) gikk mest ned i publikasjonspoeng fra 2005 til 2006, med en nedgang på 21,3 prosent.

Nedgang var det også for Norges Handelshøgskole og Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, med reduksjoner på henholdsvis 10,6 og 5,3 prosent.

- Vi må sette oss ned og se hva som har skjedd, sier rektor Per Lilleengen ved HiO til Forskerforum. Han beklager tallet, men regner med at det er en midlertidig svingning.

Konsekvenser for RBO
Fjorårets publikasjonspoeng kan få konsekvenser når den resultatbaserte omfordelingen av forskningsmidler (RBO) skal regnes ut i forhold til statsbudsjettet for 2008.

Flere faktorer spiller inn, men en klar framgang i publisering er et godt utgangspunkt når pengene skal fordeles, fastslår Forskerforum.

Les hele artikkelen her