MENY

UiS-student Iva Mrvos får Shellprisen 2011

Årets Shellpris på kr.150.000 går til mezzosopranen Iva Mrvos. Hun er født og oppvokst i Serbia og har i de siste tre årene studert ved Universitetet i Stavanger.

Mezzosopranen har akkurat fullført studiene ved Institutt for musikk og dans. Hun har vært student hos operalærer Bettina Smith ved UiS og er den første utenlandske student som mottar Shellprisen. Nå venter nye utfordringer.

- En stor ære
- Det er en stor ære for meg å få Shellprisen. Prispengene gir meg muligheten til å delta i konkurranser og reise på auditions ved internasjonale operahus, sier hun.

Mrvos har så langt i karrieren vært solist med orkestre i Italia, Montenegro, Makedonia og Romania. I 2008 sang hun under åpningen av den andre seminfinalen i Eurovision Song Contest i Serbias hovedstad Beograd. I Norge har hun vært solist med Norwegian Youth Chamber Orchestra, og nå sist jul som solist i Bachs juleoratorium fremført av Stavanger Symfoniorkester under ledelse av Christian Curnyn.

Hun har også hatt sentrale roller i operaoppsettinger, deriblant i Monteverdis Poppea ved Institutt for musikk og dans tidligere i år. Dessuten har hun sunget flere ganger på Opera-café i Sandnes kulturhus.

Reisestipender til gitarist og waldhornist
Årets reisestipendvinnere er gitarist Tormund Blikra Vea og waldhornist Eirik Baardsen Haaland, som får kr.50.000 hver. Blikra Vea har en rekke priser fra Ungdommens Musikkmesterskap, både som solist og i duosammenhenger. I tillegg har han oppnådd høyeste utmerkelse på gitarkonkurranser i Weimar både i 2007 og nå i 2011. Han har deltatt i talentutviklingsprogrammet Unge musikere, som administreres fra UiS, og er elev av førsteamanuensis Zafer Øzgen ved universitetet.

Baardsen Haaland startet i Lura skolekorps som niåring er og er nå elev av universitetslektor Paul Farr ved UiS. Han har også vunnet 1.pris i Ungdommens Musikkmesterskap (2009) og var i siste sesong tatt opp i prosjektet ”Talentjakten” hvor han deltok på flere produksjoner med Stavanger Symfoniorkester.