UiS-student trekkes fram av EU

Da EU ønsket en student til å snakke om internships på en av europas største nettsteder, valgte de Mads Holm fra Universitetet i Stavanger. Til daglig studerer Holm til byggingeniør ved UiS, men de siste seks månedene har han jobbet som intern hos spareportalen CupoNation.

Foto av Mads Holm, UiS-student og talsmann for EU internships Mads Holm, UiS-student og talsmann for EU internships

Mads sine erfaringer som intern i Tyskland kom journalistene i EU-nettsiden EURES for øret, og de ønsket å bruke Mads som talsperson for europeiske studenter med internships utenfor deres eget land. Artikkelen om Mads når nå ut til nettstedets 21 millioner besøkende.

- Spennende

- Det var overraskende å bli spurt, og selvsagt en smule spennende å skulle bli frontet for en ekstrem mengde lesere, men jeg har fått gode tilbakemeldinger både fra venner, kjente og kollegaer, forteller Mads.

En av dem er studentens sjef, Mads Bukholt, direktør for det nordiske markedet i CupoNation.

- Vi er utrolig stolte over at Mads blir trukket fram av EU på nettstedet deres. Han er en flott representant, ikke bare for oss i selskapet, men for studenter over hele Europa, konstaterer han.

- Gir mersmak

Til våren returnerer Mads Holm til Stavanger og UiS for å skrive bachelor.

- Jeg har en utrolig spennende hverdag her nede i München. Det er nok ikke siste gang jeg beveger meg utenlands som student eller arbeidstaker, men selvsagt gleder jeg meg til å komme tilbake til Stavanger og universitetet.

Direktøren i CupoNation oppfordrer flere studenter fra UiS til å sende søknad hvis de er interessert i internships.

- Vi har svært positive opplevelser med UiS, og er alltid interessert i å høre fra motiverte studenter, sier Bukholt.

Tekst: Lars Gunnar Dahle
(Artikkel først publisert 6. september 2016)