MENY

UiS Subsea vant Pulpit-prisen

Studentforeningen UiS Subsea er tildelt Pulpitprisen 2014 for sitt arbeid med å utvikle en fjernstyrt undervannsrobot (ROV).­

Studentene Håkon Kjerkreit og Ørjan Mæhre på scenen i Stavanger konserthus. Studentene Håkon Kjerkreit og Ørjan Mæhre fikk et stort publikum i Stavanger konserthus i dag. (Foto: Maria Gilje Torheim)

Prisen ble delt ut i Stavanger konserthus torsdag 18. september.

– Prosjektet har vært med å sette Stavanger på kartet internasjonalt innenfor subsea i tillegg til god medieomtale i regionen, sa konferansier Aslak Sira Myhre under utdelingen.

Juryen uttaler at den var spesielt imponert over samarbeidet mellom studentgruppen på UiS Subsea og så mange industrideltagere.

De var også imponerte over at prosjektet har resultert i hele åtte bacheloroppgaver og at så mange som 14 studenter ved UiS har vært med.

Hemmelighet
Juryen understreker også viktigheten av at prosjektet inkluderer studenter fra ulike årskull i ingeniørutdanningen. Dette borger for kontinuitet i prosjektet og viktig kunnskapsoverføring.

UiS Subsea har deltatt på internasjonale konkurranser med godt resultat, spesielt med tanke på den korte tiden fra idestart til endelig produkt.

– At UiS driver med Subsea utdanning på høyt nivå har nesten vært en godt gjemt hemmelighet, og fortjener oppmerksomhet i seg selv. Ikke minst er dette en prosjektmetode som bør være til etterfølgelse og til inspirasjon for flere utdanningsløp ved UiS, sa Sira Myhre.

Mye tid og krefter
Studentene Håkon Kjerkreit og Ørjan Mæhre fra UiS Subsea fikk presentere vinnerprosjektet foran et stort publikum i Stavanger konserthus.

Dette for å vise også andre deler av industrien og arbeidslivet, både i privat og i offentlig sektor, at det er mange dyktige og engasjerte studenter som bruker ekstremt mye tid og krefter til å bidra til viktig utviklingsarbeid for regionen.

– Her kan flere bli inspirert til å se spennende muligheter for samarbeid mellom akademia, studenter og arbeidsliv, sa Sira Myhre.

For regionen
Pulpit er en årlig møteplass for næringslivet i Stavanger-regionen, første gang arrangert i 2012. Det er Næringsforeningen og SpareBank1 SR-Bank som står bak konferansen.

Les også: Til USA med undervannsrobot

Besøk UiS Subsea på deres hjemmeside

Konferansier Aslak Sira Myhre deler ut blomster til UiS Subsea på scenen i Stavanger konserthus

Konferansier Aslak Sira Myhre stod for pris-overrekkelsen.