UiS til nasjonal finale i gründer-konkurranse

Med en app som forenkler videodeling på sosiale medier kom UiS-gjengen på andreplass i den regionale finalen i Venture Cup forrige helg. Nå skal de delta i den nasjonale Venture Cup-finalen i Tromsø til høsten.

Pallplass for UiS-gründer Fra venstre, Kristoffer H. Kingsrød, Stian Ludvigsen.

Torsdag 2. mai gikk den tredje regionale finalen i Venture cup av stabelen i Bergen. UiS stilte med to lag. Fra GreenWing deltok Prizma Ghimire, og fra VOED deltok Kristoffer H. Kingsrød, tredjeårsstudent ved bachelor i rettsvitenskap ved UiS, og Stian Ludvigsen som jobber fulltid.

VOED kom på andreplass, men det var ingen sure miner fra Kingsrød over å ikke ha nådd helt til topps.

– Det å komme på andreplass var enormt gøy og noe vi har jobbet svært hardt for. Siden både 1.- og 2.-plass kvalifiserer til å delta i den nasjonale finalen, vil jeg egentlig si at 2. plass er den beste plasseringen å få. Grunnen til dette er at vi får vite akkurat hvorfor vi ikke nådde helt til topps og dermed danne et solid fundament for hvordan presentasjonen på den nasjonale finalen i Tromsø skal bygges opp, forklarer UiS-studenten.

Vinneren av den regionale finalen var to gutter fra Bergen som driver selskapet Advokutten. Deres forretningsidé var å starte et advokatkontor med drop-in-timer for enkle, juridiske spørsmål til en gunstig penge.

Fra guttetur til gründer

Ideen kom for litt over to år siden da Kingsrød dro på guttetur med noen kamerater til Tyrkia. En av gutta bestemmer seg for å ta et majestetisk stup i bassenget for å imponere noen lokale jenter, og siden de andre visste at han var elendig å stupe bestemte de seg for å filme stupeseansen.

– Selvfølgelig endte han opp med det kanskje dårligst gjennomførte stupet i historien, så jentene ble ikke akkurat imponert. Vi dro da opp på hotellrommet for å redigere videoen til deling på Instagram.

Der fant de ut at dette ikke var like enkelt som de trodde. Det var både tungvint, tidkrevende og rett og slett vanskelig å finne ut av hvilken app de skulle redigere med, forstå funksjonene, og vite hvilken musikk man lovlig kunne brukes til videre deling.

– Etter noen måneder i tenkeboksen begynte vi endelig på prosjektet for å gjøre dette enklere.

Gjør video på sosiale medier enklere

Ideen ble til VOED som er en sosial videoredigeringsplattform som forenkler videodeling på sosiale medier ved å gi brukerne alt de trenger i én app for å lage semi-profesjonelle videoer.

– VOED står for Videos On Every Device. Det finnes ingen klar markedsleder for video hvor både redigering og deling skjer i én og samme app. Derfor er målet vårt at vi skal bli den ene appen folk går til for å vise frem videoene de har laget.

Lanserer betaversjon

I tillegg til pengepremie og gratis rådgivning går gründerne fra VOED videre til den nasjonale finalen i Tromsø i oktober hvor de skal konkurrere mot de to beste bidragene fra hver av de fem regionene. Men selv om det er lenge til finalen, ligger ikke gründerne på latsiden av den grunn.

– Frem mot finalen er det veldig mye som skjer. Vi skal lansere betaversjonen av appen, være med på demodagen på GründerHub i regi av SR-bank og Innovation Dock og delta på Startup Extreme, forklarer Kingsrød.

Startup Extreme er et arrangement for små og store startups hvor gründere, investorer og andre relevante støttespillere fra hele verden samles i Voss. Fremfor den tradisjonelle «networkingen» som ofte finner sted i fine lokaler med folk i dress skal det her bygges nettverk under Ekstremsportveko gjennom fallskjermhopping, rafting og telting.

Viktig med godt nettverk

Kingsrød forteller at det er ekstremt viktig med et godt nettverk rundt seg som kan hjelpe til på veien. Både Start UiS og LevelUp-inkubatoren er alltid behjelpelige med tips og triks, og sistnevnte ordner oss også gratis kontorplass i samarbeid med Validé.

– At kontorene ligger rett ved UiS gjør at vi kan kombinere studier på lesesalen på formiddagen med arbeid med selskapet utover ettermiddagen, selv om det i perioder blir litt vel mye fokus på selskapet. Flaks for oss at vi elsker det vi driver med!

Kingsrød har også noen et godt råd til alle som har en idé de lurer på om de skal gå videre med:

– Hopp i det! Du vil få det enormt gøy på veien.

Planen videre er klar:

– Til høsten skal vi på tur til Silicon Valley for å møte noen av verdens største gründere som også startet i det små. En ting er sikkert, og det er at om fem år skal VOED brukes på verdens største musikkfestivaler hvor alle kan lage profesjonelle minnevideoer. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Tekst: Ida Løkås