MENY

UiS tilbyr ny kursrekke i arktisk teknologi og miljøteknologi

Rogaland har ingen ingeniører å miste. Fra november 2009 og fram til sommeren 2010 tilbyr derfor Universitetet i Stavanger en ny kursrekke på masternivå innen arktisk teknologi og miljøteknologi. Undervisningsopplegget er et resultat av tett samarbeid mellom UiS og Acergy.

Det er spådd at høsten 2009 kan bli hard for leverandørindustrien i Rogaland, og flere bedrifter må kanskje gjennomføre planlagte oppsigelser. Rogaland fylkeskommune, Innovasjon Norge, NHO Rogaland, NAV, IRIS, Stavanger Regionens Næringsutvikling og Acergy var før sommeren på banen og ønsket å gjøre noe for å beholde kompetansen i fylket. Nå har UiS Pluss etter- og videreutdanning i samarbeid med Acergy utviklet en helt ny kursrekke innen arktisk teknologi og miljøteknologi for å hjelpe bedrifter til omstilling, samtidig som det styrker kompetansen for de ingeniørene vi har i dag.

Arktisk teknologi og miljøteknologi ble valgt som tema fordi det ser ut til at det i framtiden kan bli økt aktivitet i nordområdene. Med dette i tankene vil flere rogalandsbedrifter ha behov for både omstilling og kompetanseheving.

- For første gang på ti år har det blitt ledig kapasitet i vår bransje. Vi vil bruke den ledige kapasiteten til å forberede oss for arktiske strøk. Både for vår egen del og ut frå et regionalt synspunkt trenger vi å forbedre kunnskapene på dette området, sier Bernt Arne Breistein, kontrakts- og anskaffelsesdirektør i Acergy. Han mener det er viktig å beholde kompetansen og foreta omstilling mens det er roligere tider.

11 av Acergys ansatte vil nå sette seg på skolebenken, og det er åpent også for andre bedrifter å søke om studieplasser. Oppstart er i begynnelsen av november.

Fagansvarlig ved UiS, professor Ove Tobias Gudmestad, sier fagene gir viktig tilleggskompetanse. Kursrekken er skreddersydd og satt sammen av noen ordinære, noen bearbeidede og noen helt nye fag

- Det er imponerende å se hvor godt industri og UiS har funnet tonen. Gjennom dette samarbeidet er UiS med på å befeste den viktige posisjonen vi har på kompetanse her i regionen, sier Breistein.

Kursene er for ingeniører med tre til fem års erfaring eller mer fra industrien, og som har kompetanse tilsvarende bachelorgrad i ingeniørfag. Til sammen vil fullført kursrekke gi 60 studiepoeng. Emner som tas opp er for eksempel arktisk teknologi og miljøteknologi, drift og vedlikehold i nordområdene, risikostyring og analyse. Det vil også være mulighet for å utvide kursrekken for å få en full mastergrad.

Ønsker du mer informasjon, kan du kontakte Hallvor Lyngstad i UiS Pluss. Telefon: 51833728
 
UiS Pluss sin side for kurspakken finner du her

Tekst: Janet Molde Hollund