MENY

UiS Volley har ambisjoner om nytt seriegull

Fredag spiller UiS Volley sesongens første seriekamp. Laget har fått mange sponsorkroner og er forsterket med to utenlandske spillere. Trener Martin Frydnes mener det er realistisk å tro at de kan vinne serien igjen.

Det ferske laget UiS Volley fikk sist sesong en flying start og vant hele eliteserien for kvinner. Med tunge sponsorer på plass, og en trener som viderefører tidligere trener Tore Aleksandersens høye ambisjoner, satser laget friskt videre.

– UiS Volley er et sterkt og rutinert lag. Tore har gjort en utrolig god jobb, og gitt spillerne både gode ferdigheter og kunnskaper. Vi har høye ambisjoner, og jeg tror det er realistisk at vi kan vinne serien igjen, sier trener Martin Frydnes.

Tunge sponsorer 
UiS Volley skal spille både seriekamper og europacup. De økonomiske rammebetingelsene for å jobbe videre er på plass.

– Vi har fått store seriøse selskaper som har lyst til å sponse oss, og det er vi veldig glade for, sier markedsansvarlig Dag Myrestrand.

Budsjettet for neste år er på totalt 1,5 millioner kroner. PGS har gått inn som generalsponsor med 350 000 kroner. Hovedsponsorer er Aker Solutions, Veolia, Conoco Phillips, Fabricom, Uteliv Stavanger og Bitmap. Ifølge Myrestrand er det unikt å få så mange tunge aktører med inn i volleyballen.

Utenlandske forsterkninger
UiS Volley har hentet inn to nye spillere som skal være med og styrke laget. Opplegger Sara K. Hoffmann kommer fra California, og har ifølge sportslig leder Torgeir Vølstad svært gode tekniske ferdigheter. Robyn Devlin har god erfaring med skandinaviske lag og har spilt i den danske klubben Holte i København.

– Vi har samme agent, og var vel de første som meldte oss, sier Robyn Devlin.

I halvannen måned har de to jentene vært i Norge. Devlin innrømmer at hun måtte sjekke ut laget litt på internett før hun bestemte seg, og hun er veldig imponert over alt UiS Volley har fått til det første året. Liker seg godt gjør de også, i alle fall på flotte solfylte høstdager som nå. 

– Det minner om Vancouver i Canada, mener Devlin.

Håper på motstand
Trener Frydnes håper på en tight sesong med gode kamper og mer motstand også fra de andre lagene.

– Vi vil helst spille kamper som krever jobbing for å få seieren i havn. Hvis kampene mest handler om å spille mot oss selv for å bli bedre, mister vi litt av motivasjonen, sier Frydnes.

Men UiS Volleys harde satsing i fjor har fått flere klubber til å satse mer.

– Både Oslo og Stod har hentet inn utenlandske spillere. Koll har pleid å være bra, og BSI har en god tradisjon, sier Frydnes.

Seks lag spiller i eliteserien for kvinner, og alle lagene møtes fire ganger i løpet av sesongen. Spillerne i UiS Volley legger ned 20-25 treningstimer i uken, og skal ha Elixia-hallen på Forus som hjemmebane.

Viktig for UiS
Prorektor ved Universitetet i Stavanger, Egil Gabrielsen, er stolt av UiS Volley.

– Også i akademia er omdømmebygging en viktig del av hverdagen, og her har samarbeidet vært en suksess. Det er ikke alle nye lag som går rett til topps, sier Gabrielsen.

– Det betyr mye å ha UiS-navn knyttet til volleyballen. Navnet kommer igjen i sportssendinger og tabeller, og det er god markedsføring. Laget startet på topp, og vi håper de blir værende der. Men vi kan selvsagt leve med at det kan gå litt nedover også, sier han.

Første kamp fredag
Første seriekamp er fredag 1. oktober mot BSI - på bortebane. 9. oktober er det europacupdebut i Slovakia mot laget Doprastav Bratislava. Returmatchen blir på hjemmebane lørdag 16. oktober.