UiS Volley seriemester

Jentene i UiS Volley har ikke hatt fritidsproblemer de siste månedene. Men hard og målrettet trening har gitt gode resultater. I helgen ble de seriemestre i eliteserien for kvinner, og mandag overrakte de pokalen til Universitetet i Stavanger.

Med seier over Koll lørdag og Oslo Volley søndag var UiS Volley sikret seriegull. Mandag kom de stolte jentene til Universitetet med gullmedalje på brystet og en flott glasspokal.

– Nå er det slutt på et ti års hegemoni for Koll, sier daglig leder Dag Myrestrand.

Koll har fra 1990-2009 tatt 12 seriegull og 13 NM-gull. Nå må de se seg slått av nykommerlaget UiS Volley, som gikk helt til topps bare ni måneder etter at de startet opp.

Stå på-vilje
– Det begynner å gå opp for meg at vi har vunnet. Det har vært mye å gjøre, og alle har bidratt. Vi vile vinne over Koll, sier spillende trener Sonja Teittinen.

Universitetsdirektør Per Ramvi sa i sin gratulasjonstale at UiS Volley har vist at de er usedvanlig levedyktige, og har hatt en stayer-evne - selv i vanskelige tider. Ramvi påpekte at laget har stø kurs, et godt omdømme og satser internasjonalt. Alt i god UiS-ånd.

Store ambisjoner

For UiS Volley startet opp med store ambisjoner. Trener Tore Aleksandersen ville ha et lag på europeisk toppnivå, og la opp et treningsløp som utfordret de etablerte lagene i eliteserien. Spillerne trener i snitt 23-25 timer i uka, noe som er to til tre ganger så mye som andre eliteserielag.

Men like etter nyttår mistet volleyjentene treneren da Aleksandersen vendte tilbake til sin gamle klubb – tyske Schweriner SC. Da steppet Sonja Teittinen inn som spillende trener.

– Vi kjente oss selv best, og ønsket ikke på så kort varsel å få inn en ny trener utenfra, sier Teittinen.
Sammen med medspiller Kristine Fossen Olsen har hun ledet laget de siste månedene, helt i tråd med Aleksandersens mål og ambisjoner.

Optimistiske
Styreleder Solgun Welle er stolt av jentene og ser i dag optimistisk på framtiden. Hun vet det har vært knallhard jobbing, og ser for seg at det vil bli det også i fortsettelsen.

– Men nå håper vi fokuset blir mer på å drive i stedet for å overleve, sier hun.

Fram mot 1. april skal laget på sponsorjakt. 800 000 kroner trenger de, og gir seg ikke før de er i mål. Også hun jobber etter Aleksandersens visjon om å minske avstanden mellom norsk og europeisk volleyballnivå. Målet er også å få trener Tore Aleksandersen tilbake til UiS Volley. Han har lyst, og laget har lyst. Kontrakten i Tyskland går ut i mai 2011, og da håper de han vender tilbake igjen.

Mange har tro på UiS Volley. Etter seieren i helgen bidro volleyballspilleren Bjørn Maaseide med 50 000 kroner til klubben. Både Maaseide og daglig leder Dag Myrestrand er imponert over måten laget har tatt tak i alle utfordringene på.

En del av UiS
UiS Volley spiller under mottoet ”dele, engasjere, inspirere”. Ifølge Dag Myrestrand ønsker volleyballaget å bli assosiert med UiS.

– Men vi har trent og spilt hjemmekamper i fire forskjellige haller. Nå håper vi på hjemmekamper på ett sted, nemlig i et riksanlegg på Ullandhaug. Så UiS, hold av tomta til oss, og Stavanger kommune, hold planene varme, avsluttet Myrestrand foran de frammøtte som ville hylle gulljentene.