Ullandhaug rundt for internasjonale petroleumsstudenter

Fredag 18. august var Institutt for petroleumsteknologi "Ullandhaug rundt" med de nye internasjonale masterstudentene i petroleumsteknologi.

Dette er tredje året på rad hvor vi går ruten fra UiS til Jernaldergården, Lille Ullandhaug, Ullandhaugtårnet, IRIS med lunsj, Oljedirektoratet med Petrad og lageret for kjerneprøver, og så tilbake til UiS.

Bildet viser studentene på Lille Ullandhaug sammen med Inka Langer, Svein M. Skjæveland og doktorgradsstudent Kjetil Thorsen fra Institutt for petroleumsteknologi

På Jernaldergården var det omvisning av Arkeologisk museum. På IRIS var det omvisning på laboratorier og på boreriggen. Under oppholdet på OD fortalte Steinar Njå om OD sine oppgaver og internasjonale kontakter og Robert Williams forklarte med visning av kjerneprøver hvor olje og gass befinner seg på norsk sokkel.

Under besøket på Petrad fikk studentene informasjon om et nytt 8-ukers kurs som startet mandag 20. august med 40 deltakere fra hele verden. Det var forberedt med navneskilt på bordene i forelesningsrommet og våre studenter gjenkjente navn fra sine hjemland. Deltakerlisten vil bli distribuert slik at det kan bli nærmere kontakt.

De nye internasjonale mastergradsstudenter i petroleumsteknologi kommer fra Nigeria, Ecuador, Tyrkia, Øst-Timor, Vietnam, Kina, Iran, Indonesia, Pakistan.