Urban design-samarbeid med Valencia

To professorer fra Det polytekniske universitetet i Valencia skal oppholde seg i en uke ved Universitetet i Stavanger med faggruppen for byutvikling og urban design som vertskap.

- Hensikten er å få til student- og lærerutveksling innenfor ERASMUS-programmet, sier førsteamanuensis Ib Omland.

- Det er tanken å få til en ukes kurs i Valencia for våre studenter og etablere et fellesprosjekt innen byutvikling og urban design. Studenter fra Valencia skal tilsvarende oppholde seg en uke på UiS. Dette er et opplegg som allerede er etablert med University of California at Davis.

Professorene Carmen Ferrer og Ivan Cabrera skal under UiS-oppholdet delta i undervisningen og veilede studenter. De skal også holde foredrag i Stavanger arkitektforening hvor Ib Omland er leder, om moderne spansk arkitektur.

I helgen skal de spanske professorene på en rundtur på Nord-Jæren for å få et innblikk i regionens urbane design.

- Vi vil under oppholdet også drøfte muligheten for å få med Universitetet i Valencia i det internasjonale forskningsprosjektet OPUS (Open Public Urban Spaces) som i dag består av følgende institusjoner i tillegg til UiS:

• School of Architecture and Design, Aalborg University, Denmark
  • ABCittà, Urban Futures Lab, Milan, Italy
  • Center for Public Space Research, Royal Academy of Architecture, København, Danmark
  • Department of Architecture, Lund University, Sverige-
  • Department of Architecture, University of Strathclyde, Glasgow, Skottland.
  • Department of Infrastructure KTH, The Royal Institute of Technology, Stockholm, Sverige
  • Department of Civic Design, University of Liverpool, England.
  • Faculty of Architecture, Poznan University, Polen.
  • OPENspace Research Centre, Edinburgh College of Art/Heriot-Watt University, Edinburgh, Skottland
  • TU Graz, Institut für Städtebau und Umweltgestaltung, Graz, Østerrike