Vær en lur leietaker!

Her får du gode råd om hvor du skal lete etter hybel og hva du må være oppmerksom på som leietaker.

Det private leiemarkedet i Stavangerområdet har de siste årene vært svært godt for studenter, og de aller fleste har funnet en plass å bo før semesterstart. I år er det imidlertid et trangere marked, mye på grunn av bedrifter som leier boliger på vegne av ansatte. SiS bolig har leid ut alle sine 722 boliger til høsten.

- For de som står langt nede på ventelistene eller som ikke har søkt om bolig i det hele tatt, er det dessverre lite håp om permanent bolig fra vår side. Det er likevel viktig at studenter som fortsatt ikke har plass å bo når det nærmer seg studiestart, tar kontakt med oss før de kommer til Stavanger, sier direktør Ellinor Svela i Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).

Svelas oppfordring til huseiere med tomme hybler er klar:

- Lei ut til en student hvis du kan!

Kriseløsning
Som en kriseløsning har SiS og UiS gått sammen om å tilby overnatting i to paviljonger for noen få dager. Standarden vil være av enkleste sort, og er kun ment som en siste utvei for de som ikke finner et sted å bo til studiestart. Skulle du oppleve at det ikke finnes noen alternative løsninger, ta kontakt med SiS på telefon 51 83 33 00 eller på sis@sis.uis.no.

Her finner du boligannonser:
Finn.no
Hybel.no

Se også papirutgavene til Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis eller sett inn en annonse selv. Vær gjerne kreativ i utformingen av annonsetekst eller ta med et skriv med et bilde og noen ord om deg selv når du går på visning. Det øker sjansen for at utleieren husker deg!

Det kan være vanskelig å finne noe i umiddelbar nærhet til Stavanger sentrum eller din utdanningsinstitusjon, men det er gode bussforbindelser til og fra kommunene rundt Stavanger. Det kan være lurt å lete etter plass å bo i Sola, Randaberg og Sandnes om du ikke finner noe i Stavanger.

Vær en lur leietaker!

Når du leier på det private boligmarkedet er det flere ting du bør være oppmerksom på. På Forbruker.no finner du flere gode tips som gjør at du unngår å bli lurt.