Velkommen til Grønn dag!

På Grønn dag tirsdag 17. september feirer vi at UiS og SiS får Miljøfyrtårn-status OG åpningen av Energilab, vårt utendørs energilaboratorium knyttet til Future Energy Hub. Arne Rettedals hus blir for anledningen kledd i grønt med byttebu, grønne stands, sykkelverksted og grønn snacks.

Grønn dag, plakat

Miljøfyrtårnsertifisering: UiS og SiS har i mange år arbeidet med miljøtiltak, blant annet gjennom HMS-arbeid og arbeid gjort ved avdeling for bygg- og arealforvaltning. Som Miljøfyrtårn tilfredsstiller UiS og SiS en rekke kriterier som omfatter miljøpolitikk og mål for arbeid med helse, miljø og sikkerhet samt med arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Energilab: UiS åpner nytt utendørs energilaboratorium for produksjon av fornybar energi fra sol og vind, med batterier som lagrer strøm. Her drives forskning på urban vind og utvikling av bedre modeller for vindstrømning i byene. Laben inngår som en pilot i UiS-prosjektet Future Energy Hub som har som mål å skape grønnere bygg og bydeler.

Program tirsdag 17. september

Grønt torg

Sted: Arne Rettedal, foajeen / ute AR
Kl. 11.00-15.00: Grønt torg  og grønn snacks med studentorganisasjoner, linjeforeninger og venner av UiS. Møt StOr, Mees, Økologisk gård, The Greenhouse: Environmental Humanities at UiS, Fretex, Kolumbus med bysykler og sykkelverksted, byttebu med utstyr til studenthybelen, Grønn by, Forskningsdagene, studentprosjekter fra byplanlegging master, Nordic Edge/Knowhow Edtech, med flere!

Gratis sykkelservice
Kolumbus stiller med gratis sykkelservice utenfor Arne Rettedals hus på Grønn dag 17. september kl. 11-15.
Gratistilbudet gjelder generelt vedlikehold av sykkelen din: smøring av kjeder, skifte vaiere eller bremseklosser etc.
Trenger sykkelen din en skikkelig overhaling, kan du bestille time til reparasjon, dette tilbudet er ikke gratis.Her bestiller du time.

Byttebua
Tema: Ting og tang til studenthybelen din.
Har du fire boksåpnere, men kun én kopp? Én tallerken, men 14 gafler?
På Byttebua på Grønn dag, 17/9 kl. 11-15 utenfor Arne Rettedals hus, kan du bytte bort boksåpneren i en kopp, og kanskje til og med i en gryte.
Har du masse ting og tang du vil bli kvitt? Vi tar imot varer fra mandag 16/9 kl. 1400, og fra tirsdag 17/9 kl. 0900.
Psst! Alle får 1 gratis byttelapp i teltdøra

Miljøtårnsertifisering

Sted: Arne Rettedal, foajeen

Kl. 12.00-12.30: Avduking Miljøfyrtårnsertifisering ved ordfører Christine Sagen Helgø, rektor Klaus Mohn, SiS-direktor Elisabeth Faret og StOr-nestleder Philip Jamissen. Musikalsk innslag ved String Swing.

Energilab

Sted: Energilaben, Mybox

Kl. 13.00-13.07: Velkommen ved Helleik Syse, Future Energy Hub, og Harald Røstvik, professor i byplanlegging.
Kl. 13.07-13.11: Rektor Klaus Mohn om UiS' satsning på fornybar energi.
Kl. 13.11-13.15: Ordfører Christine Sagen Helgø åpner/døper Energilaben.
Kl. 13.15-13.25: Omvisning ved Helleik Syse, prosjektkoordinator Future Energy Hub.
Kl. 13.25-1400: Drop-in i Energilaben ved Helleik Syse, prosjektkoordinator og Trond Ola Hågbo, ph.d. vind.

Alle er velkomne!