Viktig korona-info ved UiS

UiS følger nøye med på situasjonen knyttet til koronaviruset. Her får du oversikt over hva som gjelder på universitetet.

Illustrasjonsfoto, forkjølet student.

Oppdatert fredag 29. mai klokken 12.20

Gjenåpningen av Universitetet i Stavanger skal skje gradvis og på en trygg og forsvarlig måte. Det betyr at ikke alle kan komme tilbake samtidig. Hensynet til smittevern er viktig og skal ivaretas på en god måte.

For studenter

Studenter som er avhengig av tilgang til lokaler for å holde progresjonen i studiene sine kan oppholde seg på campus. Det kan utgjøre opp mot 30 prosent av studentene. Studentene avgjør selv om det er avgjørende for studieprogresjonen at de er til stede på campus.

Fakultet for utøvende kunstfag jobber med løsninger for å gi studentene tilgang til øvingsrom, og vil komme med mer informasjon til sine studenter så snart som mulig.

Undervisningen vil fortsatt foregå digitalt ut semesteret, og eksamen skal gjennomføres som hjemmeeksamen.

Lesesaler er åpne med begrenset tilgang og kapasitet. Biblioteket på Ullandhaug er åpent for studenter og ansatte ved UiS fra kl 10-15. Veiledning foregår digitalt. Det er mulig å bestille bøker og artikler via deres Take Away bibliotek. Biblioteket er tilgjengelig i digital skranke på Zoom mandag til fredag fra klokken 12-14.

Bokhandelen er åpen hver ukedag mellom 9 og 15. I fellesområder som ved printere, kopimaskiner og toaletter er det viktig å overholde avstandskravet om minimum én meter mellom hver person.

Høstsemesteret

Høstsemesteret skal planlegges ut fra et hovedscenario om at høsten er et såkalt «hybridsemester», som er en blanding av digital og fysisk undervisning.

Førsteårsstudenter skal prioriteres for bruk av fysisk undervisning, og studenter i risikogruppen skal ha reserverte lokaler.

Internasjonale studenter

UiS tar i all hovedsak opp internasjonale gradsstudenter høsten 2020. Studentene får et digitalt undervisningstilbud fram til de har mulighet til å komme til Norge.

Tilgang til campus for ansatte

Inntil videre vil halvparten av de ansatte i hver enhet ha tilgang til campus samtidig. Resterende halvdel skal ha hjemmekontor. Opphold på campus avtales med nærmeste leder, og smittevernsreglene må overholdes.

Det anbefales at man enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og FHI sine råd til passasjerer må overholdes.

Ledere har et spesielt ansvar for å ivareta smittevernreglene i sine enheter.

Meld fra dersom du er smittet:

• Vi ber alle studenter som er bekreftet smittet eller er i karantene om å melde fra til UiS på beredskap@uis.no.

• Ansatte som er bekreftet smittet eller er i karantene skal melde fra til sin leder om dette.

Spørsmål og svar:

Har du spørsmål som ikke er besvart i denne artikkelen, ber vi deg gå til våre spørsmål- og svar-sider:

Se også samleside for studenter om korona-situasjonen på student.uis.no.

Samleside for ansatte om korona-situasjonen, med spørsmål og svar-artikkel for ansatte, ligger på UiS intranett (Feide-pålogging)

Sikresiden.no