MENY

Vil du delta på Forsker Grand Prix?

Er du ph.d.-kandidat og har lyst til å bli en god formidler? Da er Forsker Grand Prix kanskje noe for deg!

Monica G. Mitchell på scenen. Monica G. Mitchell på Folken-scenen i 2016.

Forsker Grand Prix er en morsom, spennende og ikke minst lærerik og uhøytidelig konkurranse i forskningsformidling for doktorkandidater. De som kan delta er de som er godt i gang i arbeidet med doktorgraden, men som ennå ikke har disputert. 

Forsker Grand Prix arrangeres i 2018 i Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo under Forskningsdagene, som i år foregår fra 19. til 30. september. Stavanger-finalen er i Folken tirsdag 25. september. 

4 minutter til å fortelle

Til hver av disse by-finalene stiller ti stipendiater på scenen foran et publikum og et dommerpanel for å presentere noe fra sitt forskningsområde. 

Hver deltaker skal forberede to 4-minutters presentasjoner. Men før de går opp på scenen, får kandidatene profesjonell og intensiv hjelp med presentasjon, sceneopptreden og stemmebruk. 

Dette er en unik mulighet for ph.d.-kandidater som er kommet litt i gang, men som enda ikke har levert avhandlingen.

Les mer om Forsker Grand Prix på våre nettsider
Les hva to tidligere deltakere synes om å delta

Blir suveren på formidling

Forsker Grand Prix har som hovedformål å dyktiggjøre unge forskere i forskningsformidling. For å få på plass to gode fireminutters presentasjonen får deltakerne tett oppfølging med individuell og gruppevis veiledning av egen coach og kommunikasjonsrådgivere. 

I Stavanger er det teaterinstruktør Aud Berggraf Sæbø og kommunikasjonsrådgivere som veileder og støtter opp om kandidatenes presentasjoner.

Nasjonal finale i Tromsø

Etter at forskerne har holdt sine presentasjoner skal publikum avgi stemmer med mobiltelefonen.

Kandidatene skal også overbevise et dommerpanel om hvem som er den beste forskningsformidleren. Dommerpanelet består av tre fagdommerne – en fra forskningsjournalistikken, en fra akademia og en fra scenekunstverdene. De gir deltakerne tilbakemelding og deler ut poeng.

Tre kandidater går videre til finalen. De får nye fire minutter til å begeistre og engasjere. Og de to som står igjen til slutt går videre til den nasjonale finalen som skal foregå i Tromsø lørdag 29. september.

Se Forsker Grand Prix 2016 i Stavanger på NRK Kunnskapskanalen

Trening og veiledning

I Stavanger begynner vi med to halvdagssamlinger i juni og fortsetter i september. Det er ønskelig at deltakerne kan stille på alle samlingene. Datoer for disse er (med mulige justeringer):

7. juni: 1. samling – Felles (halvdags)
14. juni: 2. samling – Felles og individuell veiledning (halvdags)
3. september: 3. samling – Felles og individuell veiledning (halvdags)
4. september–17. september – Individuell veiledning i grupper etter avtale
18. september: Lille generalprøve (heldags)
25. september: Stavangerfinalen (heldags)
29. september: Landsfinale i Tromsø (deltakerne reiser opp dagen før)

Påmelding

På denne lenken kan du melde deg på Forsker Grand Prix i Stavanger

Frist for å melde deg på er fredag 27. april. Er du i tvil eller du lurer på noe, send en e-post til karen.a.okstad@uis.no, så vil du få mer informasjon om deltakelsen og opplegget vi tilbyr for individuell veiledning og forberedende trening.