MENY

Vil gjøre norsk komponist internasjonalt kjent med ny cd

UiS-Professor og pianist Erling R. Eriksen og mezzosopran Ann-Beth Solvang, tidligere UiS-student som nå gjør internasjonal karriere, utgir cd med musikk av den norske komponisten Eyvind Alnæs.

CD-en «Eyvind Alnæs: Songs to texts by Heine, Burns and Scandinavian Poets» er spilt inn i Lille Konsertsal i Bjergsted med førstelektor ved UiS, Mark Drews, som produsent.

De fleste sangene på cd-en er ikke tidligere innspilt. Erling R. Eriksen håper cd-en vil gjøre sangene til komponisten, organisten og dirigenten Eyvind Alnæs (1872-1932) kjent for et internasjonalt publikum

Nest etter Grieg
- Alnæs er etter min oppfatning den mest interessante norske sangkomponisten etter Edvard Grieg, sier han.

Innspillingen er støttet av UiS og Norsk Kulturråd og utgitt på det det Londonbaserte plateselskapet Toccata Classics som har spesialisert seg på internasjonale utgivelser av verk som tidligere ikke har vært innspilt

Shellpris-vinner på verdensscener
Ann-Beth Solvang vant i 2007 Shellprisen som deles ut til en ung Rogalands-musiker som ønsker å fortsette sine studier i utlandet. Hun kan nå skilte med engasjementer på Bastille-operaen i Paris, Theater an der Wien, Statsoperaen i Hamburg og ved Den Norske Opera.


Første gang i 1994
Det er ikke første gang Erling R. Eriksen går i gang med musikken til Eyvind Alnæs. Han gjorde sin første innspilling med sanger av Alnæs allerede i 1994, da med sopranen Bodil Arnesen, og i 2011 utga han en innspilling med soloverk av Alnæs «Eyvind Alnæs: Piano Music».

- Det var min første innspilling for Toccata Classics, sier Eriksen.

Også den utgivelsen ble gjort i Lille Konsertsal med Mark Drews som produsent og med støtte fra UiS og Norsk Kulturråd.