MENY

Vil lykkes som arrangørregion

Stavangerregionen vil bli blant de beste på arrangementer. Under en jubileumsforelesning ved Norsk Hotellhøgskole i går var foredragsholderne enige om at vellykkede arrangementer betyr mye for regionen.

I 2012 fyller Norsk hotellhøgskole ved UiS 100 år. Under jubileumsforelesningen "Arrangere kongress eller event i Stavanger?" på UiS i går,  ble gevinstene av vellykkede arrangementer diskutert. For et vellykket arrangement kan både spre kunnskap, bygge kultur, bygge image og skape inntekter.

Avtroppende redaktør i Aftenbladet, Tom Hetland, tok utgangspunkt i regionens eldste ”nålevende” festival, Tananger fiskefestival, og viste eksempler på hvordan ulike arrangement og vår verdsetting av dem har forandret seg i positiv retning gjennom de siste tiårene.

Lufthavnsjef ved Sola Lufthavn, Leif Lorentzen, viste utviklingen i lufttrafikk til og fra Sola. Lufthavnen har betydning for vekst i regionen og er mest avhengig av veksten i energibransjene i regionen for sin egen utvikling. Hans fremtidsutsikt var at flyplasser vil spille en stadig mer sentral rolle i fremtidig byutvikling.

Glimt fra ONS
President and CEO - ONS Foundation, Kjell Ursin Smith, viste glimt fra virksomheten i ONS og dens samspill med ulike aktører, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Arrangementet er av stor betydning for regionen både hva gjelder image, kultur og økonomisk utvikling.

Per Morten Haarr, markedssjef ved Region Stavanger, forklarte hvordan Region Stavanger arbeidet for å fremme arrangement i regionen, og deres omfattende portefølje av tjenester tilbys kostnadsfritt for de som ønsker hjelp til å etablere en konferanse, møte eller annet arrangement.

Nær 100 gjester, studenter og ansatte ved UiS lyttet til foredragene, og alle ble godt traktert av medarbeidere ved RICA Forum Hotell som hadde satt opp en god og rikholdig bufé for et mellommåltid.

Les mer om arrangementene i jubileumsåret til Norsk hotellhøgskole

Les også: Norsk hotellhøgskole i 100