MENY

Vil utrede kiropraktorutdanning

Regjeringen har satt av penger til å utrede kiropraktorutdanning på neste års statsbudsjett.

Universitetet i Stavanger (UiS), Stavanger Universitetssjukehus (SUS) og Norsk kiropraktorforening har lenge arbeidet for etableringen av en kiropraktorutdanning i Norge. I disse leirene var det derfor skuffelse over at penger til dette ikke lå inne i Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2009.

Regjeringens har likevel satt av en pengesum til utredning av en slik utdannelse. Det uttaler stortingsrepresentant Torfinn Opheim (Ap) til Norsk kiropraktorforenings nettside.

Vil følge opp saken
– Jeg skulle ønske at vi hadde kommet et hakk lenger. Samtidig kan jeg fortelle at det er satt av penger i administrasjonen av Kunnskapsdepartementet til å starte en utredning en kiropraktorutdanning nå, sier Opheim til kiropraktikk.no.

Politikeren sier at han snarlig vil ta kontakt med helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen og forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland, for å sikre gangen i prosessen.

Nyheten tas mot med glede av Øystein Ogre, leder i Norsk Kiropraktorforening.
– Dette er gode nyheter for oss. Det betyr at Regjeringen delvis kvitterer ut saken ved å starte en utredning, sier Ogre.

Les saken på kiropraktorforeningens nettside her