MENY

Vinnere av Venture Cup 2017

Brannslukking i tunneler kuppet førsteplassen i den lokale delfinalen til Venture Cup 2017. Andreplassen gikk til drifting av hummergårder.

  • /vinnerelokalventurecup2017.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Årets førsteplass og 10 000 kr gikk til Remote Tunnel Fire Extinguisher ved Beder Al Furati, Hakar Syari og Joachim Milling Gregersen.
  • /andreplassventurecup2017.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Andreplassen og 5000 kr gikk til Nordic Lobster ved Sarah Pellizon og Truls Aslaksen.

Førsteplass i årets lokale Venture Cup-finale gikk til "Remote Tunnel Fire Extinguisher" ved Beder Al Furati, Joachim Milling Gregersen og Hakar Syari. De har alle fullført bachelor i petroleumsteknologi, og har begynt på master i petroleumsteknolog og maskin ved UiS.

– Ideen deres er ubemannet brannslukning i tunneler ved hjelp av moduler montert på skinner. De overbeviste juryen om at de er i stand til å utvikle en fullverdig forretningsmodell med gode og innovative løsninger. De svarer på en aktuell problemstilling og har kommet langt i prosessen, sier Sheikh Mnohar Ali, koordinator for Venture Cup i Stavanger.

Sjømat på 2. plass

Andreplassen gikk til "Nordic Lobster", med Sarah Pellizon og Truls Aslaksen på teamet.

 – Deres idé går ut på å drive en såkalt hummergård hvor man produsere og selge hummer. De har god kunnskap om hummerproduksjon. Sjømat er interessant for flere av våre samarbeidspartnere og er et satsningsområde i regionen, sier Mnohar Ali.

Regional finale

– Start UIS har jobbet målrettet for å få inn bidrag til årets Venture Cup, og i år ble 14 forretningsplaner påmeldt. Vi har bistått deltakerne med alt fra veiledning til fremføring av presentasjoner. Juryen valgte ut syv idéer til selve finalekvelden, sier Mnohar Ali.

Til den regionale finalen 20. april møtes 7 grupper for å konkurrere om en videre plass til den nasjonale finalen. Disse deltakerne kommer fra UiS, UiB, NHH og UIA. Her skal de presentere en fullverdig forretningsplan med mer spesifikke og detaljerte løsningsforslag.