Delta på UiS’ konferanse om læringsteknologi

I år er KnowHow EdTech-konferansen digital og helt gratis. Konferansen er en del av Nordic Edge, og er aktuell for både næringslivet og skole- og utdanningssektoren.

Det er UiS sin avdeling for utvikling av digitale læringsressurser (NETTOP) som har ansvaret for innholdet og gjennomføringen av konferansen, for femte året på rad. På grunn av koronakrisen blir årets konferanse digital og skal strømmes direkte fra Didaktisk digitalt verksted (DDV) ved UiS.

Konferansen arrangeres med tre totimersøkter i dagene 23. - 25. september. Se hele programmet og meld deg på her.

Atle Løkken og Helene Gram – Vi håper at både personer i næringslivet som jobber med opplæring og ansatte i skole og utdanning får med seg konferansen. Dette er relevant for alle som er involvert i undervisning og bruker teknologi, sier Atle Løkken, avdelingsleder for NETTOP.

Tre dager – tre hovedtema

Programmet blir en blanding av direktesending, diskusjoner og forhåndsproduserte innslag. Det er også lagt opp til interaksjon og spørsmål fra de som ser på. Konferansen tar for seg tre hovedtema: Digital is the new normal, Tools and toys og Predictive learning.

Det digitale programmet er kortet ned til to timer, som kjøres klokken 12.00 - 14.00 tre dager på rad, 23. – 25. september.

– Vi har ingen illusjon om at folk setter av en hel dag til en konferanse som kjøres på nett, og har derfor delt det opp i mer håndterbare bolker. Vi håper det gjør det enklere for folk å få med seg tema som interesserer dem, forklarer prosjektleder Helene Gram.

Det er høyt internasjonalt nivå på foredragsholderne. Her er noen eksempler:

– Haster med bedre samarbeid mellom teknologibransjen og myndigheter

Casper Klynge var i flere år Danmarks teknologiambassadør (den første teknologiambassadøren i verden, faktisk), og er nå Microsofts direktør for Europeisk myndighetskontakt. Han mener det haster med bedre samarbeid mellom teknologiindustrien og myndigheter i Europa. Klynge skal snakke om hvordan teknologien taklet utfordringene under koronakrisen.

Banebrytende på nettbasert utdanning – på grunn av askekrisen

Melissa Highton er Director of learning, teaching and web services ved University of Edinburgh. Legg merke til at utdanningsdirektøren har ansvaret for webtjenester, som er uvanlig i norsk sammenheng. University of Edinburgh tok en strategisk beslutning om å gjøre utdanningene sin tilgjengelig på internett etter SARS-epidemien og askekrisen på Island – de innså konsekvensene av å holde til på en øy. Denne forretningskritiske avgjørelsen gjorde at universitetet er blant de beste på nettbasert utdanning, og i tillegg et topp-100 universitet.

Deep fake video lar deg kommunisere på 27 språk (Ja, du leste riktig)

Selskapet Synthesia har et videoverktøy som kan «høste» ansiktsuttrykkene dine og ved hjelp av kunstig intelligens kan videoen av «deg» fores med tekstlig manuskript på 27 forskjellige språk. Hvilke muligheter gir det innenfor utdanning? Les mer og se eksempelet på en kunstig lærer som vi har laget på fem minutter selv.

Grunnlogikken i dataspill er læring

James Portnow er direktør for firmaet Rainmaker Games og brenner for spillbasert læring. Han mener at grunnlogikken i dataspill er læring, og er også en av bidragsyterne til den inspirerende videolæringsserien Extra Credits som har 2,4 millioner abonnenter på YouTube.

MR + VR + AI

Konferansen får også besøk av selskapet Surgery Vision (https://www.surgeryvision.com/) som legger medisinske MR-bilder inn i VR-verktøy og gjør det mulig for kirurger å navigere seg rundt i bildet for å forberede seg til operasjoner. Målet er å knytte verktøyet til kunstig intelligens (AI) i framtiden slik at verktøyet kan brukes til å diagnostisere personer verden over.

Også bidragsytere fra UiS!

UiS’ egen Kristin Hjorthaug Urstad fra det Helsevitenskapelige fakultet skal på konferansen presentere DigiSim-appen som inneholder prosedyretrening for sykepleiestudenter. I tillegg er to samarbeidspartnere fra NETTOP sine Erasmus- prosjekter invitert til å demonstrere tekniske løsninger.

I tillegg til UiS, støttes konferansen av Rogaland Fylkeskommune, Stavanger kommune, Time kommune og Atea.

Husk å melde deg på for å få tilgang til konferansen – helt gratis!

Tekst: Line Grønhaug