MENY

Journalist? Jeg?

Hvordan kan vi unngå at studenter velger feil studium? Det var et spørsmål IMKS stilte da en del journaliststudenter valgte å avslutte studiet etter første semester. NETTOP har utviklet en app hvor interesserte studenter kan prøve sine journalistiske ferdigheter. Kanskje kan appen inspirere til å velge riktig studium ved første forsøk?

Etter et semester er det for sent for IMKS å ta opp nye journaliststudenter, så for å unngå dette har instituttet og NettOp utviklet en app hvor potensielle studenter kan teste sine journalistiske ferdigheter, men også generelle samfunnskunnskaper. Motivasjon, interesse, nysgjerrighet, tålmodighet og gode allmennkunnskaper er egenskaper instituttet mener er viktig for å lykkes i yrket som journalist.

Appen inneholder fire ulike saker, inspirert av virkeligheten, som studentene kan teste seg på. Er du kritisk til bruk av sosiale medier som kilder? Hvor mange uavhengige kilder skal du ha? Hvor går grensen for å bedrive tekstreklame? Dette og flere spørsmål får du ta stilling til. I tillegg kan du ta en quiz som tester dine samfunnskunnskaper.

Last ned og prøv selv!

Android: Google Play

IPhone: App Store

Har du ikke iOS eller Android-telefon? Da kan du laste ned for desktop (Windows/Mac) her.