MENY

Spill og simulering

Skjermdumper fra Skjermbilder fra "Jakten på fortiden".

Løsninger basert på metoder fra dataspill og simulering utnytter de mest unike egenskapene i datamaskin- og nettverksteknologiene og gir dermed læremidler med virkemidler vi ikke før har hatt. Dette er avanserte løsninger.

Målet er at NETTOP-UIS skal kunne utvikle slike løsninger for å øke kvaliteten på utdanningene og styrke UiS’ konkurranseevne. Løsningenes art gjør dem også egnet for kommersiell utnyttelse.

Selve innfallsvinkelen til stoffet kan lett tilpasses, ved å utnytte allerede veletablerte spill sjangre innenfor den kommersielle bransjen, til å oppnå ønsket læringseffekt. Slike avanserte løsninger åpner dessuten for unike muligheter til å tilpasse materialet til spesifikke målgrupper og/eller segment.


Et eksempel på et spill NETTOP-UIS har produsert er «Valgspillet», produsert for NRK i 2007.

I de senere årene har vi for eksempel utviklet «Pillespillet», med utgangspunkt i medikamentregning for sykepleiestudentene. "Pillespillet" er stykkevis og delt tilgjengelig i UiS sin egen MOOC i legemiddelregning.
I 2013 utviklet NETTOP-UIS et enklere spill for ungdsomstrinnet, i valgfaget "Forskning i praksis". Spillet heter "Jakten på fortiden".