UiS presenterer simulerings-app på internasjonal forskningskonferanse

Universitetet i Stavanger deltar denne uken på konferansen INTED i Valencia, for å fortelle om DIGISIM, et treårig prosjekt med støtte fra EU. Resultatet er en interaktiv simulerings-app som gjør det enklere for studenter å trene på praktiske sykepleierprosedyrer på egenhånd.

UiS presenterer simulerings-app på internasjonal forskningskonferanse

DIGISIM (Development and implementation of a digital Skills Simulation App for European Nursing Education) er utviklet i samarbeid mellom UiS, University of Nottingham og Universidad Católica de Valencia og med midler fra Erasmus + Strategiske partnerskap.

Deler kunnskap på internasjonal arena

INTED er en av de største internasjonale konferansene om teknologi, utdanning og utvikling for utdanningssektoren. Over 700 forelesere, forskere, teknologer og andre ansatte i sektoren deltar for å presentere prosjekter og dele kunnskap om undervisning, metoder og teknologiske innovasjoner innenfor utdanningsteknologi.

Esther Navarro, som har en doktorgrad i sykepleie og underviser ved Universidad Católica de Valencia presenterte prosjektet, sammen med seniorrådgiver Mari Linn Larsen og overingeniør Petter Mordt, som begge jobber ved NETTOP, avdeling for utvikling av digitale læremidler ved UiS.

– Det har vært veldig spennende å utvikle appen, et verktøy som hjelper studenter å få nok trening og øker selvtilliten deres på noen områder. De lærer av å repetere, og dette reduserer nervøsiteten deres, forklarer Navarro.

Å jobbe på tvers av landegrenser over flere år er både utfordrende og givende.

– Vi ønsket å dele hva vi lærte om de hindrene vi møtte på veien i prosjektet, og hvordan vi klarte å løse dem. For eksempel var det en utfordring å identifisere hvilke prosedyrer som skulle inkluderes i appen, og hvordan vi skulle ta høyde for de ulike øvingspraksisene i de tre landene,» sier Petter Mordt.

Appen deles med verden – helt gratis

Appen er i ferd med å ferdigstilles, og vil snart bli tilgjengelig for utdanningsinstitusjoner verden over, helt gratis. Innholdet i vil bli tilgjengelig på norsk, engelsk og spansk og er tilpasset hvert lands nasjonale sykepleieprosedyrer.

– Alle tre universiteter som har deltatt i prosjektet skal ta i bruk appen i undervisningen ved praktiske prosedyrer i sykepleierutdanningene i fremtiden. Men appen er ventet å nå frem til langt flere brukere, spesielt i engelsk- og spanskspråklige land, forklarer Mari Linn Larsen.

Prosjektet har også som mål at det faglige innholdet mellom de tre sykepleieutdanningene skal bli mer transparent slik at det blir en økt felles forståelse av faget på tvers av landegrensene.