UiS får finsk samarbeidspartner

Finske Tampere University of Technology blir ny samarbeidspartner til UiS gjennom nettverket European Consortium of Innovative Universities (ECIU).

Bilde av ECIU-universitetet Tampere University of Technology Tampere University of Technology - Hervanta campus

Tampere University of Technology (TUT) er et av de mest internasjonale universitetene i Finland og det nest største universitet på ingeniørfag.

– Vi gleder oss til å samarbeide med TUT. Jeg anser dem som en attraktiv samarbeidspartner for UiS innenfor både utdanning og forskning, sier Bjarte Hoem. Han er kontorsjef ved Internasjonalt kontor og ECIU-koordinator ved UiS.

Aktuelt for utveksling

Hoem forteller at TUT har et nært samarbeid med næringslivet, blant annet huser de over 50 bedrifter på campus.

– De investerer også stort i nye undervisningsmetoder og -teknologi. Samtidig har de et stort spenn av kurs på engelsk i teknologi og realfag som vil kunne være aktuelle utvekslingspakker for våre studenter, sier Hoem.

ECIU-universitetene samarbeider over landegrensene for å utvikle sine læringsmetoder og utdanningskvalitet til høyeste nivå. Det innebærer økt satsing på problembasert og IKT-støttet læring, felles masterprogrammer (joint masters) og andre utvekslingsmuligheter for studenter og ansatte.

250 000 studenter

ECIU ble etablert i Nederland i 1997. Med nytt medlem i nettverket, teller institusjonene til sammen over 250 000 studenter og ca 33 000 ansatte. Forrige nye medlem kom for øvrig i fjor, da Kaunas University of Technology i Litauen ble med.

Medlemsoversikten i ECIU ser nå slik ut:

• Universitetet i Stavanger, Norge
  • Aalborg Universitet, Danmark
  • Universitat Autonoma de Barcelona, Spania
  • Universidade de Aveiro, Portugal
  • Dublin City University, Irland
  • Technische Universität Hamburg-Harburg, Tyskland
  • Linköping Universitet, Sverige
  • Kaunas University of Technology, Litauen
  • Universiteit Twente, Nederland
  • Tampere University of Technology, Finland

I tillegg fins det et assosiert medlem: Tecnológico de Monterrey i Mexico.

UiS har egne sider med ECIU-nyheter på engelsk

Du kan også besøke ECIUs hjemmesider

UiS ble medlem av nettverket i oktober 2012