MENY

Filmer fra Skolelaboratoriet i realfag

Skolelaboratoriet i realfag ved Universitetet i Stavanger har laget flere filmer som inspirerer og begeistrer. Formatene varierer fra fagdialoger til mer spenningsfylte eksperimenter. Felles for alle er at de skal trigge interessen for realfag og forskning.

Inge Christ og Magne Sydnes utfører et eksperiment med en løvblåser. I forgrunnen er det en mann som opererer et filmkamera.

Julekalender:

En tradisjon siden 2015. Hver dag fram til julaften i desember gjør Inge og Magne et nytt spennende forsøk. Ikke la filmene være begrenset til kun julen, eksperimentene fungerer fint hele året. Godt egnet for elever i grunnskole opp til videregående skole. Obs! Dersom eksperimentene skal gjenskapes må man følge retningslinjer for laboratoriesikkerhet og ha en ansvarlig voksen tilstede. 

Ekskursjoner:

Realfag skjer ikke bare i laboratorier og mørke kjellere! Noen ganger må man ut på tur. Slik som da Inge tok turen ut i en elv, på jakt etter elvemuslingen. Ekskursjonsvideoer er informative og tar for seg et enkelt tema. Egnet for målgruppen grunnskole opp til videregående. 

Fagdialoger:

Disse er ikke utarbeidet i regi av Skolelaboratoriet, men laget som en tilleggsressurs til julekalendervideoene. Her går Inge Christ og Magne Sydnes dypere inn i tematikken fra eksperimenter i julekalenderen.