Anne Birgitta Nilsen

Anne Birgitta Nilsen er professor og forskningsleder på Institutt for internasjonale studier ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Ved høgskolen er hun også leder for forskergruppen "Profesjonskompetanse om ekstremisme og radikalisering" (PROFEKS) og har sammen med Lars Gule utviklet videreutdanningskurset Kunnskap om ekstremisme og radikalisering. Siden 2006 har Nilsen forsket på hatretorikk, og særlig ekstreme islamisters hatretorikk. Siden 2014 har hun forsket på radikalisering på sosiale medier blant kvinnelige ekstreme islamister. Med utgangspunkt i radikalisering på sosiale medier deltar hun i forskningsprosjektet «DARE-Dialogue about Radicalisation and Equity (2017-2021)» finansiert under Horisont2020, EU.

Blant hennes seneste aktuelle arbeider er "Hatprat" (2014), "Sheykh Osama bin Laden – an evolving global myth" (2014), "Hatretorikk: den intolerante språkbruken" (2014), "Den visuelle Osama bin Laden" (2013), "Hatets verbale og visuelle retorikk" (2012), "The Linguistics of othering" (under utgivelse), "The linguistics in bullying" (under utgivelse).