MENY

Kybernetikk og robotteknologi

Kybernetikk er vitenskapen om hvordan systemer oppfører seg, og om hvordan vi kan lage teknologi som gjør at de automatisk oppfører seg akkurat slik vi ønsker.
Illustrasjonsfoto, student programerer robot på pc

Med en mastergrad i kybernetikk og robotteknologi står mulighetene åpne for de mest krevende og de mest interessante arbeidsoppgavene innen fagfeltet.

Studiet baserer seg på en 3+2 modell. De tre første årene er like bachelorstudiet i automatisering og elektronikkdesign. Undervisningen foregår i hovedsak på norsk. De to siste årene følger spesialiseringen Robotteknologi og signalbehandling, der undervisningen foregår delvis på norsk og delvis på engelsk.

Denne retningen formidler innsikt i reguleringsteknikk som har anvendelser i for eksempel robotstyring, fartøynavigasjon og industriell prosesstyring. Signal- og bildebehandling gi innsikt i hvordan digitale signaler, blant annet digitale bilder og lyd, behandles. Du får en verktøykasse som gjør deg i stand til å gjennomføre selvstendig utviklings- og forskningsarbeid og benytte tung teori i praktiske anvendelser.

Les mer: Framtidens yrker - medisinsk teknolog

Med en mastergrad i kybernetikk og robotteknologi finnes det mange spennende jobbmuligheter. Avanserte og intelligente styresystemer tar over oppgaver overalt i industrien, og du kan jobbe med å implementere systemer i industriselskaper eller utvikle systemer i mindre teknologibedrifter. Automatisering og robotisering skjer ikke lenger bare i produksjon- og prosessindustri, men også i kraftforsyning, telekommunikasjons, oljerelatert virksomhet, skipsfart og transportnæring, sykehus og andre offentlige etater.

Les mer

Du er kanskje også interessert i:


Kilde: CP Publisert 29.11.2019