Ny, unik master i risikostyring og samfunnssikkerhet

Fra høsten 2019 tilbyr UiS et nytt toårig masterstudium i risikostyring og samfunnssikkerhet. Studiet gir et helhetlig perspektiv på risikofaget og vil kunne brukes i mange sektorer.

Turgåer står på Kjeragbolten Risikovurdering er viktig i mange situasjoner. Nå fins det en egen master for helhetlig risikostyring og samfunnssikkerhet. (Foto: Scoundrelgeo)

Den nye masteren vil i sin helhet bli undervist på engelsk, under navnet Risk Analysis and Governance. Pensum dekker et bredt og helhetlig spekter av faglige tema:

• risikovitenskap
  • risikoforståelse
  • risikokommunikasjon
  • risikohåndtering
  • samfunnssikkerhet

Unikt i verden

– Ingen andre masterstudier dekker risikofaget i sin helhetlige form på denne måten, verken i Norge eller utlandet. Dermed er det et unikt tilbud som starter opp på Universitetet i Stavanger til høsten, sier professor Terje Aven. Han har vært sentral i arbeidet med å utforme det nye studiet.

Sterkt fagmiljø

De 30 søkerne som kommer inn på studiet får innpass i et fagmiljø som er i verdenstoppen, og blir undervist av professorer som er blant de fremste på feltet.

Undervisningen vil ta i bruk e-læringsverktøy og det blir mulighet for utveksling til utvalgte samarbeidsuniversiteter i tredje semester.

Avansert kunnskap

En master i risikostyring og samfunnssikkerhet fra Universitetet i Stavanger vil gi deg avansert kunnskap i grunnleggende risikostyring og samfunnssikkerhet. Dette er attraktiv kompetanse enten du er på utkikk etter fremtidig arbeid som forsker, praktisk utøver av risikofaget eller leder.

Utdanningen gjør deg aktuell for stillinger i både privat og offentlig sektor.

Les mer om studiet og hvordan du søker plass her