MENY

Nyhet: UiS tilbyr nå deltidsstudier i Applied Data Science og Datateknologi

For å imøtekomme behovet for IKT-kompetanse i industrien tilbyr UiS nå to masterprogram innenfor data på deltid.

Illustrasjonsbilde datastudenter. Tre studenter jobber foran to pcer.

– Vi har merket en enorm etterspørsel etter IKT-kompetanse i næringslivet de siste årene. For å etterkomme dette behovet tilbyr vi nå to av våre masterprogram som deltidsstudier, sier instituttleder for Institutt for data- og elektroteknologi ved UiS, Tom Ryen.  

Masterprogrammene er normalt toårige, men tatt som deltid kan de tas over fire år.  

– Håper er å kunne bygge en sterk IKT-kompetanse, samtidig som studentene også kan være tilstede i arbeidslivet, sier Ryen.  

Les mer: Applied Data Science deltid og Datateknologi deltid.

IKT-kompetanse for ingeniører 

Studieprogrammet Applied Data Science er rettet mot ingeniører fra andre fagretninger enn data, som ønsker å bygge på med faglig kompetanse innen Data Science.  

– Evnen til å opprette, administrere og utnytte data har blitt veldig etterspurt i mange ulike sektorer de siste årene. I dette studieprogrammet lærer man å hente ut relevant informasjon fra ulike datasett, og å bearbeide dataene på en sikker måte, forklarer Ryen.  

Applied Data Science skaper muligheter for studenter med ulik realfagsbakgrunn eller ingeniørbakgrunn som har lyst å rette seg mer mot digitalisering og dataanalyse. 

Deltid for dataingeniører 

– For kandidater med en bachelorgrad i data tilbyr vi nå masterprogrammet Datateknologi på deltid, sier Ryen.  

Masterstudiet er internasjonalt med undervisning på engelsk. På studiet tilbys emner innen blant annet maskinlæring, data mining, IKT-sikkerhet og informasjonssystemer.  

– I dette masterstudiet tilbyr vi to ulike spesialiseringer: Pålitelige og sikre systemer og Data Science. Den første omhandler styring, design og programmering av dataintensive systemer. Data Science bygger på muligheten for å nyttiggjøre seg av informasjonen i store datasett. Studentene lærer å bearbeide, analysere og hente ut informasjon i disse dataene, forklarer Ryen.  

Instituttleder Tom Ryen

Instituttleder Tom Ryen