MENY

Er det ikke kjempedyrt å bo i Stavanger?

 • Stavanger_Sentrum-Airphoto-modf.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Stavanger er billig! Her kan du som student lett spare en tusenlapp eller to i måneden på bo- og kollektivutgifter sammenlignet med de tre andre storbyene i Norge.
 • Bjergsted studentbolig 2.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Det er gode muligheter for å få studenthybel i Stavanger dersom du søker innen 15. april. Her ser du Bjergsted studentboliger i Stavanger sentrum.
 • campus drone.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Du kan for eksempel bo på campus Ullandhaug, i Sørmarka studentboliger (nederst til høyre) eller Rennebergstien studentboliger (øverst til venstre).
 • studentbolig bjergsted.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  SiS bolig har ikke økt utleieprisen siden 2015. Inkludert i leien er strøm, internett og fellesvaskeri. Det kreves ikke depositum. Her er dansestudent Ingvild Maria i Bjergsted studentboliger.
 • Hybel sørmarka.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  SiS boligs 1-roms umøblerte leiligheter på campus er rimeligst sammenlignet med storbyene i Norge. Reiselivsstudent Benedicte bor i Sørmarka studentboliger.
 • sykepleiere i kollektiv i sentreum.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Selvfølgelig kan du også bo privat! I løpet av de siste årene har leiemarkedet endret seg i Stavanger, og det til fordel for studenter som gruppe. Sykepleierstudentene som deler kollektiv i sentrum prutet til og med på prisen.
 • buss campus.jpeg (rw_largeArt_1201).jpeg
  For en 20 år gammel student i Stavanger koster det 299 kroner å kjøre buss og tog per måned. Igjen er Stavanger billigst av de fire storbyene i Norge.

Neida! Velger du Stavanger som studentby kan du lett spare en tusenlapp eller to i måneden på bo- og kollektivutgifter, sammenlignet med de tre andre storbyene i Norge.

Er det gode muligheter for å få studenthybel i Stavanger?

Ja! Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) eier og drifter 1562 studenthybler og leiligheter fordelt på ulike områder i region Stavanger. Det er gode muligheter for å få bolig dersom du søker innen 15. april. Se vårt utvalg av studenboliger.

Endringer i det private utleiemarkedet har ført til større tilgjengelighet på studentboliger i Stavanger. Det er ikke boligkø, og utenom en periode ved semesterstart, kan du få deg en studentbolig på dagen.

Kan jeg bo på campus?

Det kan du! På campus Ullandhaug kan du bo i Rennebergstien studentboliger eller Sørmarka studentboliger. Det er også flere studentboliger like i nærheten, som i Novvegen og i Jernalderveien.

campus Bjergsted kan du bo i Bjergsted studentboliger. Det er også studentboliger i nærheten, ved Misjonsveien og Strømsteinen.  Se hvordan studenter som bor på campus har det.

Er det dyrt å bo i studentbolig i Stavanger?

Nei!  Velger du å bo i en av våre studentboliger får du strøm, internett og nå også bruk av fellesvaskeri inkludert i prisen. Det kreves heller ikke depositum, det gjør at nye studenter ikke får store utlegg i forkant av studiene.

UiS undersøkte i februar 2018 studentboligpriser hos studentsamskipnadene i de fire byene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, med utgangspunkt i 1-roms umøblerte leiligheter i størrelse fra 13-19 kvm og beliggenhet på/ved hovedcampus. Generelt er det store variasjoner i hva som inngår i leieprisen.

1-roms leiligheter på/ved campus i Stavanger var billigst med kr 4700 kroner, inkludert strøm, internett og vaskeri. Oslos 1-roms leilighet var 1222 kroner dyrere i måneden. Prisene i Bergen og Trondheim ligger midt mellom Stavanger og Oslo. Les mer om Billige Stavanger her.

Dessuten kan du finne utstyr helt gratis til hybelen din i Byttebua vår.

Hvordan er det private utleiemarkedet i Stavanger?

I løpet av de siste årene har leiemarkedet endret seg i Stavanger, og det til fordel for studenter som gruppe. Fra å være et leiemarked styrt av bedrifter, består leiemarkedet i dag av flest private leietagere.

SSBs Leiemarkedundersøkelse (LMU) for 2018 undersøker gjennomsnittlig månedlig leie og årlig leie per kvadratmeter i de største byene i Norge. Ifølge undersøkelsen er Stavanger klart billigst. For en to-romsleilighet i Oslo må du i gjennomsnitt betale 11 240 kroner, i Stavanger er det 3140 kroner billigere å bo, med en månedlig leie på 8100 kroner. Stavanger er også under gjennomsnittet på årlig leie per kvadratmeter. Les mer om billige Stavanger.

Kan jeg prute på en privat leilighet?

Ja, du kan for eksempel gjøre som sykepleierstudentene som deler en flott leilighet midt i sentrum. De prutet ned prisen med en 1000-lapp i måneden.

Men det er sikkert kjempedyrt med buss?

Neida! Som student kjører du gjerne kollektivtransport til og fra universitetet. I Stavanger kan studenter bruke ungdomskortet, som er billigere enn studentkortet, til og med 22 år. I Bergen kan du bruke ungdomskortet til og med 20 år, mens Oslo og Trondheim har til og med 19 år.

For en 20 år gammel student i Stavanger koster det 299 kroner å kjøre buss og tog per måned, mens det for en 20 år gammel student i Trondheim koster 475 kroner. Les mer om vår undersøkelse fra 2018: sammenligningen av kollektivpriser.

Hva med studentrabatter, har man det i Stavanger?

Selvfølgelig! Det er veldig lurt å få en oversikt over studentrabatter som tannleger, frisører, restauranter og sportsentre tilbyr. Oversikten over studentrabatter finner du her.
 

Flere ting du lurer på? Send oss en melding på Facebook @Unistavanger