Trening! Er det mulig å trene mens jeg studerer?

• Idrett.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Klart det! Studerer du idrettsfag står aktiviteter som dans, svømming, fotball, svømming, livredning, friluftsliv på pensum.
  • Dansestudent UiS IMD1_redigert.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    OG – studerer du dans bachelor kan du danse deg gjennom studiene.
  • sis sportssenter.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Som student ved UiS trenger du ikke å forlate campus for å holde deg i form. Her finner du SiS sportssenter, kåret til regionens beste treningssenter av Byas i 2017.
  • campis sis.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Velg mellom alt fra yoga og pilates til romwod, body pump, spinning, bootcamp og CrosSiS. Senteret har dessuten to squashbaner og en 14 meter høy klatrevegg.
  • vektløfteren SiS Sportssenter.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Siste tilskudd på senteret er Eleiko-lab, altså en ny styrke- og vektløftingsavdeling. Dette er det perfekte området for deg som ønsker å løfte knebøy, markløft, press eller olympiske løft.
  • UiSi Tigers.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Vil du spille fotball? Da kan du for eksempel bli med UiSi Tigers på trening.
  • lacrosse uisi.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Eller UiS Hawks Lacrosse. Du kan også spille baskeball, håndball, innebandy, volleyball, tennis, amerikansk fotball, ishockey, bordtennis og/eller badminton. Alt dette kan du gjøre gjennom UiSI, studentidrettslaget ved UiS.
  • Frames av ansikt_Surferen.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Liker du bølger bedre enn ballsport kan du være med i UiS Surfs Up! Norges beste strender er ti minutter unna campus. Ellers du danse eller golfe, for eksempel.
  • Frames av ansikt_Preikestolen.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Har du en fridag anbefales en tur til Lysefjorden, til fantastiske Preikestolen...
  • A_man_standing_on_Kjeragbolten.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    ...eller litt skumle Kjerag. Foto: Scoundrelgeo

Ja! Studerer du bachelor i idrettsfag eller årsstudium i idrett står aktiviteter som dans, svømming, fotball, svømming, livredning, friluftsliv på pensum.

OG – studerer du dans bachelor kan du danse deg gjennom studiene. Studerer du andre fag må du nok ta det før eller etter forelesning.

Kan jeg trene på campus?

Ja! Som student ved Universitetet i Stavanger trenger du ikke forlate universitetsområdet for å holde deg i form. På campus Ullandhaug finner du SiS sportssenter, kåret til regionens beste treningssenter av Byas i 2017.

Sportssenteret byr på over 150 ulike gruppetreningstimer i uken - gjennom hele dagen! Velg mellom alt fra yoga og pilates til romwod, body pump, spinning, bootcamp og CrosSiS. Senteret har dessuten to squashbaner og en 14 meter høy klatrevegg.

På SiS Sportssenter finner du flerbrukshall, klatrevegg, buldreareal, styrke- og fitnessområde, crossfit-avdeling, tre gruppetreningssaler, spinningsal, to squashbaner og Eleiko-lab.

Kan jeg spille fotball på et studentlag?

Ja! Vi har også en haug med lag du kan spille på: basketball, håndball, innebandy, volleyball, tennis, amerikansk fotball, lacrosse, ishockey, bordtennis og badminton. Alt dette kan du gjøre gjennom UiSI, studentidrettslaget ved UiS.

Jeg liker ikke ballsport, hva kan jeg bli med på da?

Det er jo en ærlig sak. Da kan du være med i sportsgrupper som danser, klatrer, golfer eller surfer - via UiSI, selvfølgelig.

Jeg liker å gå på tur, går det an i Stavanger?

Ja! Nærmeste nabo til campus Ullandhaug er Botanisk hage og Sørmarka, som er Stavangers største sammenhengene grøntområde. Her kan du gå, jogge eller sykle mellom forelesninger.

Er det fine turområder i regionen?

Har du en fridag anbefales en tur til Lysefjorden, til fantastiske Preikestolen eller litt skumle Kjerag. Har du fri en ettermiddag så er vakre Solastranden veldig bra for hvilepulsen.

Flere ting du lurer på? Send oss en melding på Facebook @Unistavanger