Er Stavanger en ordentlig by, da?

• IMG_8547 kopi.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Fargegata er den koseligste og mest populære gata i sentrum. Her er det fullt av kafeer, barer og butikker med særpreg.
  • folken_carpediemkonsert.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    På Folken finner du garantert på noe å gjøre. Her spiller Karpe Diem i storsalen - plassen for konserter og fester.
  • tou scene.png (rw_largeArt_1201).png
    Tou scene i Stavanger Øst skilter med 450 arrangementer i året. Kulturfabrikken holder til i Tou bryggeris gamle lokaler.
  • nuart 2018.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Nuart-festivalens gatekunstnere setter preg på byen hver høst - og resten av året! Foto: Brian Tallman/Nuart.
  • utopia.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Utopia 2018 løftet hele byen med Kygo og fyrverkeri. Det blir nok ikke mindre fart i 2019! Foto: Utopia

Jada! Stavanger-regionen er det tredje største byområdet i Norge med om lag 340 000 innbyggere. I selve Stavanger bor det 133 500 innbyggere, det er nok folk til at byen klassifiseres til å være den fjerde største i landet.

Hva er Fargegata, egentlig?

Fargegata er den koseligste og mest populære gata i sentrum. Her er det fullt av kafeer, barer og butikker med særpreg. Det er alltid folksomt her, og på en fridag treffer du garantert en medstudent eller to – kanskje på Bøker og børst,  Circus eller Hanekam? Les og se mer på Fargegatas facebookside.

Hvor møter jeg studenter i byen?

Folken! Studentenes kulturhus i sentrum blir i stor grad drevet av frivillige studenter knyttet til de ulike gjengene, som serveringsgjengen, fotogjengen, lyd- og lysgjengen og musikkforeningen. Å bli frivillig på Folken er en kjempefin måte å lære litt ekstra ved siden av studiet og samtidig treffe nye venner!

Andre kjekke steder i Stavanger?

Ja! Øst i sentrum er Tou scene vel verdt en tur og ti. Tou Scene er en kulturfabrikk med 450 arrangementer årlig: konserter, markeder, kunstutstillinger, foredrag, danseforestiller og mye mer! Her kan du blant annet gå på What's brewing på høsttid, som er en kjempesvær ølfestival, eller Nuart, hvor gatekunstnere fra hele verden setter preg på byen.

Det er alltid kjekt å gå på kino også! Stavanger kino har 11 saler, og er du smart så går du på en tirsdag, da får du nemlig to kinobilletter for prisen av én. Stavanger kino holder til på Sølvberget, som er kulturhuset i Stavanger. I Sølvberget finner du et fantastisk bibliotek, med både musikk og litteratur. I september kommer forfattere fra hele verden til Sølvberget for å delta i litteraturfestivalen Kapittel.

Og hallo, vi har jo ennå ikke nevnt Stavanger konserthus, som ligger vegg i vegg med vårt campus Bjergsted. Konserthuset har to saler med samt foajeområder ut mot sjøsiden og et stort utendørsamfi - hvor blant annet byfestivalen Utopia byr på pop og elektronika på sensommeren.