Hvordan kommer jeg meg til campus?

• sykkel .jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Sykkelføre hele året! Sykkel er et genialt framkomstmiddel som mange av våre studenter og ansatte bruker hver dag. Det er mange gode sykkelveier i regionen.
  • sykkel til campus.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Til campus Ullandhaug fra byen tar det 21 minutter, returen går langt fortere – du får god rennefart i Ullandhaugbakken!
  • bysykkel stavanger.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Du kan låne bysykkel hvis du ikke får med deg din på flyttelasset. Den er til og med en el-sykkel. Stavanger-regionen er, sammen med København, fremst i Europa på å tilby elektriske bysykler til sine innbyggere.
  • buss campus.jpeg (rw_largeArt_1201).jpeg
    I Stavanger er det bussing som gjelder! Med ungdomskort koster det deg 299 kr i måneden å kjøre buss og tog.

Bor du i en studentbolig på campus, så trenger du ikke å tenke på transport. Bor du i sentrum eller rundt omkring i byen, er det flere måter du kan komme deg til og fra campus.

Er campus i sykkelavstand fra sentrum?

Ja! Sykkel er et genialt framkomstmiddel som mange av våre studenter og ansatte bruker hver dag. Her i regionen er det mange og gode sykkelveier – og sykkelføre hele året! Campus Ullandhaug er 4,4 kilometer fra Stavanger sentrum. På sykkel tar turen deg cirka 21 minutter. Det er overkommelig! Hjemturen går langt kjappere, da får du nemlig god rennefart i Ullandhaugbakken.

Kan jeg låne bysykkel i Stavanger?

Ja! Og - bysykkelen er til og med en el-sykkel. Stavanger-regionen er, sammen med København, fremst i Europa på å tilby elektriske bysykler til sine innbyggere. Du finner lade- og hentestasjoner til el-sykler overalt i byen. Vinteren 2020 vil det også komme ladestasjoner på campus Ullandhaug. Du kan abonnere på bysykkel i et år til kr. 699, eller et halvt år til kr. 399.

Hvilken type kollektivtransport er det i Stavanger?

I Stavanger er det bussing som gjelder. Busselskapet heter Kolombus. Det er minst 6 avganger i timen fra UiS til sentrum, og minst 9 avganger i rushtiden.

Men det er sikkert kjempedyrt med buss?

Neida! I Stavanger kan studenter bruke ungdomskortet, som er billigere enn studentkortet, til og med 22 år. I Bergen kan du bruke ungdomskortet til og med 20 år, mens Oslo og Trondheim har til og med 19 år.

For en 20 år gammel student i Stavanger koster det 299 kroner å kjøre buss, tog og båt per måned, mens det for en 20 år gammel student i Trondheim koster 470 kroner. Les mer om sammenligningen av kollektivpriser her.