MENY

Ofte stilte spørsmål om opptaksprøven til paramedisin

Om testdagen:

Hva skal jeg ha på meg? 
Lett treningstøy og gode sko. Du skal løpe 3000 meter, og så gjøre styrkeøvelser. Joggesko, shorts og treningstrøye / t-trøye er nok.

Hvordan registrerer jeg meg testdagen? 
I inngangspartiet finner du en registreringsmedarbeider. Der melder du at du er kommet, signerer for oppmøte, viser ID, og leverer egenerklæringen for svømmedyktighet.

Når skal jeg møte? 
Du skal møte på det tidspunktet som du har fått på bekreftelsesmailen. En halv time etter dette tidspunktet starter opptaksprøven.

Hva gjør jeg om jeg er forsinket?
Kom og meld deg, så prøver vi å sette deg i en annen gruppe. Vi kan ikke garantere at vi får det til, dette avhenger av hvor store grupper vi får. Vi prøver å få det til.

Hvor lang tid tar opptaksprøven?
Mellom 30 minutter og 1 time, litt avhengig av om gruppen du møter sammen med er stor eller liten. Sett av en time for sikkerhets skyld.

Om selve testene:

Får jeg karakterer? 
Det gis bare bestått / ikke bestått.

Må jeg bestå alle testene?
Ja, alle må bestås for at søknaden skal behandles.

Kan jeg gjøre alternative styrketester? 
Nei.

Hvor mange forsøk har jeg på styrketestene og 3000 meteren? 
Ett forsøk.

Hvis jeg stryker, når kan jeg prøve igjen? 
Til neste år.

Hva er rekkefølgen på testene? 
Først løpes 3000 meter. Etter denne får dere puste ut i noen få minutter, så starter styrketestene. Gruppen deles i tre mindre grupper og styrketestene gjennomgås etter sirkelprinsippet. Rekkefølge for styrkeøvelsene vil derfor være ulik for hver enkelt deltakere.