MENY

Risikostyring og samfunnssikkerhet – master 2 år

Vil du bli en ekspert i risikostyring og samfunnssikkerhet? Vår toårige master gir deg både vitenskapelig grunnlag og praktiske kvalifikasjoner for et bredt spekter av jobber.
Kjerag! Foto: Stavanger Turistforening Kjerag! Foto: Stavanger Turistforening

Information in English.

En risikoekspert er i stand til å utvikle kunnskap om risiko for alle typer problemer, og bidra til å håndtere nåværende og nye risikoproblemer i dagens samfunn. Det omfatter alt fra terrorisme til komplekse teknologiske farer og klimaendringer.

Som student på masterprogrammet Risikostyring og samfunnssikkerhet ved UiS får du bli med i av ett av verdens sterkeste fagmiljø på dette området, og få undervisning av ledende professorer.

Mastergradsprogrammet dekker emner som

  • risikovitenskap
  • risikoforståelse
  • risikokommunikasjon
  • risikohåndtering
  • samfunnssikkherhet

Nye perspektiver

Dagens samfunn fokuserer i økende grad på risiko- og sikkerhetsspørsmål. Utfordringene er mange. Men nåværende risikoanalyse og styringspraksis lider av alvorlige svakheter og det er et presserende behov for forbedringer. Nye ideer og perspektiver på risikoanalyse og styring er påkrevd.
 
Dette masterstudiet fremhever slike ideer og perspektiver, og har til hensikt å bidra til å styrke det vitenskapelige grunnlaget for risikofaget og samfunnssikkerhet, herunder relevante sikkerhetsspørsmål.

Private og offentlige jobber

En master i risikostyring og samfunnssikkerhet fra Universitetet i Stavanger vil gi deg avansert kunnskap i grunnleggende risikoanalyse og styring; attraktive kompetanser enten du er på utkikk etter fremtidig arbeid som forsker, praktisk utøver av risikofaget eller leder. Utdanningen gjør deg aktuell for stillinger i både privat og offentlig sektor.

Programmet omfatter fag som dekker alle aspekter av risiko, som fremhevet ovenfor. Viktige aspekter av sikkerhet, sikkerhet og robusthet er dekket, samt temaer knyttet til beredskap og krisehåndtering.

E-læring og utveksling

Utdanningen bruker en moderne læringsplattform, med bruk av ulike typer e-læring.

Studentutveksling er mulig i tredje semester, for enkelte utvalgte universiteter i Europa og USA.

Les mer:

Du er kanskje også interessert i:


Kilde: CP Publisert 04.02.2020