MENY

Møt en sosialfagstudent

Robin Hasani går tredje året på bachelor i sosialt arbeid ved Universitetet i Stavanger.

– Jeg valgte å studere sosialt arbeid fordi det er en bred og tverrfaglig utdannelse, som gir meg mange karrieremuligheter. Vi får kompetanse innenfor ulike fagfelt som juss, psykologi og sosiologi.

Sosialt arbeid handler blant annet om hvordan du skal nå ut til og kommunisere med mennesker i ulike situasjoner. En utdannelse i sosialt arbeid gjør deg mer reflektert. Du vokser som person og blir mer ydmyk. Du lærer å se sammenhenger og forstå bakgrunner for ting. Du får forståelse for hvordan det norske velferdssamfunnet fungerer, samtidig som du evner og se ting fra ulike perspektiver.

Sosialt arbeid ved UiS har et eget emne for praksis i studieplanen, og vi har utplassering et helt semester andre året. For tiden har jeg praksisplass på Metropolis, som er et kulturhus for unge mennesker.

På Metropolis er de opptatt av å bruke ressursene og utnytte potensialet i ungdommene. De ønsker å fange og stimulere interessene deres, og arrangerer blant annet konserter og fotoworkshops. Jeg synes det er veldig givende, og kan gjerne tenke meg å jobbe med et liknende tilbud for ungdommer når jeg er ferdig utdannet.

Jeg drømte lenge om å studere i Stavanger, fordi jeg hadde hørt så mye fint om byen. Det var derfor et naturlig valg for meg å begynne og studere ved UiS.

Universitetet er kun en kort busstur fra sentrum. Jeg synes det er bra at campusområdet ligger litt utenfor bykjernen. Det er ganske unikt hvordan campus er tilrettelagt, med alt samlet på ett sted. Det er et nært og inkluderende studentmiljø på universitetet, som gjør det lett å bli kjent på tvers av utdanningene

På campus har du mange muligheter. Hvis du engasjerer deg kan du få til hva som helst, det er ingen begrensinger for hva du kan gjøre. I tillegg er det alltid noe sosialt som skjer på campus, med mange kjekke arrangementer som for eksempel den årlige Husfesten eller Oktoberfest.  

Bachelorstudent i sosialt arbeid ved UiS, Robin Hasani, står ute på campusområdet på Ullandhaug med trær og bygninger i bakgrunnen.