MENY

Drama

Bor det en drama- og teaterpedagog i deg? Forestiller du deg en hverdag der ingen dager er like og hvor du stadig blir utfordret? Søk dette studiet og du vil lære hvordan du kan bruke drama i skolen, og hvordan drama kan skape felleskap og utvikle identitet.
Dramastudenter ved Universitetet i Stavanger  i aksjon. Dramastudenter ved Universitetet i Stavanger i aksjon.

Studiet går over ett år og fokuserer i hovedsak på hvordan drama kan brukes i skole, organiserte fritidstilbud og i interkulturelt arbeid. I noen tilfeller er nettopp drama og teater det beste verktøyet for å skape en forståelse for hvordan mennesker og samfunn er bygd opp. Drama er et kunstfag som baserer seg på kollektiv skapende virksomhet.

Undervisningen veksler mellom forelesning, drøfting, kunstneriske prosjekter og praktisk arbeid, hvor du får brukt dine kunstneriske evner.

Drama er et kunst- og uttrykksfag med faglige forankringer i teaterkunsten og pedagogikken. Det er også et mulig fordypningsemne i grunnskolelærer-utdanningene, og kvalifiserer for arbeid med drama og teater i skolen dersom du har en lærerutdanning. Studiet kan også kvalifisere deg til videre studier.

Les mer:

Du er kanskje også interessert i:

 

 


Kilde: CP Publisert 13.02.2020