MENY

Kunst og håndverk

Har du en spesiell interesse for kunstfaget? Liker du å arbeid med form, farge og visuell kommunikasjon?
Student i årsstudiet i kunst og håndverk ved Universitetet i Stavanger.

Ønsker du å utvikle og utfordre din egen kreativitet? Ønsker du å lære mer om å skape bilder, skulpturer, installasjoner eller å designe/redesigne egne produkter? Da kan årsstudiet i kunst og håndverk ved Universitetet i Stavanger være midt i blinken for deg!

Dette studiet passer deg som er lærer eller for deg som ønsker å fordype deg i et visuelt kunstfag hvor praktisk estetisk arbeid i ulike materialer står sentralt, kombinert med kunsthistorie og fagdidaktikk.

Kunst og håndverk er et kunst- og kulturfag og et praktisk estetisk ferdighetsfag. Eksamensformene under studiet vil være varierte, og du vil få prøve ut ulike uttrykksformer i kunstverdenen.

På studiet vil du få mulighet til å arbeide med ulike to- og tredimensjonale materialer. Du vil eksperimentere med
materialer og få prøve ut verkstedene for tegning, maling, grafikk, graffiti, data, tre, gips, leire, plast og tekstil. Studiet kan kvalifisere deg for videre kunststudier.

Utdanningen er rettet inn mot pedagogisk arbeid i grunnskolen, og studiet er også et videreutdanningstilbud for lærere i grunnskolen.

Kunst-, arkitektur, designhistorie og kunstopplevelser i nærmiljøet er en integrert del av studiet. Det vil være en veksling mellom sanseinntrykk, formell kunnskap, analyse, refleksjon, fabulering og handling i materialer.

Les mer: 

Du er kanskje også interessert i:


Kilde: CP Publisert 02.12.2019