MENY

Sykepleie bachelor

En sykepleier må være omgjengelig, snarrådig, selvstendig og kunne ta ledelsen i kritiske situasjoner. Du må like å arbeide med mennesker og være i stand til å ta ansvar og vise omsorg.

En sykepleier møter mennesker i alle aldre som trenger helsehjelp. Som sykepleier må du lære å kommunisere og samhandle med pasienter og pårørende med ulik etnisk, religiøs og kulturell bakgrunn.

Sykepleier-utdanningen ved UiS er et treårig studium med emner innenfor sykepleievitenskap, naturvitenskap (anatomi, fysiologi, sykdomslære) og samfunnsvitenskap (pedagogikk, psykologi, jus). Sykepleierkompetanse utvikles i samspillet mellom teori og praksis.

Arbeids- og undervisningsformene varierer mellom forelesning, gruppearbeid, veiledning, praksisstudier, samt simulering og ferdighetstrening i sykepleielaboratoriet og på treningssenteret SAFER (Stavanger Acute Medicine Foundation for Education and Research). Her får du trene på akutte pasientsituasjoner i realistiske omgivelser, uten at pasienten kan komme til skade. I løpet av studiet er det mulig å avvikle deler av praksis i utlandet.

Fullstendig studieprogrambeskrivelse for sykepleierutdanningen på våre studentsider

UiS tilbyr også:

Les mer:

Du er kanskje også interessert i:

Barnevern bachelor, sosialt arbeid bachelor, grunnskolelærer master 5 år

 


 

Sykepleierstudent ved Universitetet i Stavanger tar blodprøve av en besøkende til Åpen dag 2014.

Kilde: CP Publisert 01.08.2018