Historie bachelor

Å studere historie er å forstå hvordan og hvorfor verden er blitt som den er. Studerer du bachelor i historie, vil du forstå nåtiden bedre. Bachelor i historie tar for seg den historiske utviklingen i Norge, Europa og verden fra antikken til i dag.
Studenter i kollokvie.

Historien er full av eksempler på overraskende hendelser som har endret vår oppfatning og utforming av samfunnet. Hva tenkte man om menneskets opprinnelse før Darwins tid? Hvorfor dro så mange nordmenn til Amerika på 1800-tallet?

På bachelorstudiet i historie vil du blant annet lære mer om hvordan mennesker har levd og tenkt i fortiden. Du får mulighet til å fordype deg i et fag 2, og du kan velge mellom studier innen religion, engelsk, nordisk og (med plassbegrensning) samfunnsfag.

Bachelor i historie tar for seg den historiske utviklingen i Norge, Europa og verden fra antikken til i dag. Hensikten er å gjennomføre studier av fortiden, få forståelse av nåtiden og perspektiver på framtiden. Som student skal du oppøve en kritisk bevissthet og distanse til historie og samtid. Gjennom dette får du en forståelse av historiefagets særtrekk, og du får trening i å analysere kritisk, vurdere og presentere historiske kilder og framstillinger.

Praksis

For første gang kan språk-, historie- og religionstudenter gå ut i praksis mens de studerer ved UiS. Det nye praksisemnet gir 15 studiepoeng, og de første studentene går i gang i januar 2019. Totalt  Det er Institutt for kultur- og språkvitskap som står for emnet, og det er åpent for studenter innen språk, historie og religion.

Du er kanskje også interessert i:

Kilde: CP Publisert 12.04.2019