Utveksling for bachelorprogram i historie

Historiestudenter kan velge å reise en rekke steder på utveksling, enten det er for faglig bredde eller fordypning.

Utvekslingssemester:

Du kan velge ett av to alternativer:

1. Ett eller to semester i 2. studieår. Du kan velge enten å ta et fag2 som gir deg bredde (vanligst), eller du kan velge å studere deler av ditt fag1 som ikke overlapper med resten av utdanningen din.
  2. Fordypning i historie 6. semester. Instituttet har foreløpig ikke konkrete anbefalinger, men kan bistå med å vurdere kurs.

Merk: Hvis du vil reise ut i løpet av 2. studieår, kan instituttet godkjenne mange ulike kurs som del av utdanningen din.

Trenger du to fag i din grad?
Du må passe på å velge kurs som gir deg de mulighetene du ønsker videre mht. studier eller jobb. Du må velge kurs som instituttet kan godkjenne som ett av de årsstudiene som instituttet selv tilbyr (nordisk, engelsk, religion).

Trenger du ikke et fag2 i utdanningen?
Da står du fritt til å velge kurs i utlandet innenfor humanistiske eller samfunnsvitenskapelige fag. Kursene må likevel ha en naturlig sammenheng, og ikke sprike for mye mellom fagene. Trygge valg er kurs som utgjør ett år med disiplinstudier innen de nevnte fagområdene.

Har du spørsmål, kontakt din studieveileder på Institutt for kultur og språkvitenskap.

Instituttet anbefaler disse lærestedene for deg:

Listen nedenfor er et utvalg av våre utvekslingsavtaler med europeiske universiteter der du kan velge kurs som kan inngå som fag 2 / humanistiske / samfunnsvitenskapelige fag i bachelorgraden din. Det må i hvert tilfelle undersøkes angående tilgjengelige kurs, og listen oppdateres jevnlig. Kontakt veileder om du har spørsmål.

Charles University
Tsjekkia
Velg kurs fra Faculty of Arts sin kursoversikt. Du kan også kombinere med kurs fra andre fakulteter, men majoriteten må komme fra Arts.

Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald
Nordisk/tysk

Albert-Ludwigs-Universität Freiburg
Fremmedspråk (inkl. nordisk)

Universitat de Valencia
Spania (helst ett år)

University of Mannheim
Humanistiske fag

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi
Romania
Humanistiske fag

Jagiellonian University
Polen
Humanistiske fag, språkfag

Dublin City University
Irland
Ulike språkfag ved SALIS

Corvinus University of Budapest
Ungarn
Samfunnsvitenskapelige fag. Velg kurs fra katalogen - filtrer på fakultet FSS og

Rheinische-Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn
Tyskland
Engelsk språk og litteratur, nordisk språk og litteratur

Adam Mickiewicz University
Polen

University of Ljubljana
Slovenia (helst ett år)

Universidad de Murcia
Spania

Universidad de Málaga
Spania
Engelsk språk og litteratur

Undervisningen ved disse lærestedene blir i all hovedsak gitt på morsmålet i det aktuelle landet, men de oppførte fagområdene indikerer hvilke emner som passer for utvekslingsstudenter, enten ved at de undervises på engelsk eller på det aktuelle fremmedspråket man skal studere.