Møt en masterstudent i historiedidaktikk

Jon Petter Nordbø går siste semester av en mastergrad i historiedidaktikk ved Universitetet i Stavanger.

– Jeg valgte å ta en master i historiedidaktikk fordi jeg alltid har vært veldig interessert i historie, og ønsket meg mer kunnskap på dette feltet. I tillegg er det et studie som er enkelt å kombinere med jobb, noe som var en avgjørende faktor for meg.

Historiedidaktikk har fantastiske forelesere. Jeg har aldri gått fra en forelesning uten å være fornøyd. I tillegg er det en spennende og variert undervisning. Jeg synes det er veldig interessant å lære om hvordan historien har vært med å utvikle og forme dagens samfunn.

Studiet har bidratt til å heve min kompetanse som lærer i historie, men også i andre fag jeg underviser i. Med denne mastergraden vil jeg også få mulighet til å jobbe med andre ting, som historieformidling på et museum.

Masterstudiet i historiedidaktikk har jeg lært mye om selvstendig arbeid og forskning. Jeg har studert mye tidligere, men dette er et helt annet nivå å arbeide på, noe jeg synes er veldig givende og motiverende.

Masterstudent i historiedidaktikk ved UiS, Jon Petter Nordbø, står ute i en blå Bergans jakke.