MENY

Maskiningeniør

Mekaniske komponenter finnes overalt! Se deg bare rundt i huset ditt eller i bilen din. Men de mekaniske komponentene fungerer bare om de er satt sammen på rett måte. Tenk litt på det, og sjekk samtidig ut maskiningeniørstudiet.

På maskiningeniørstudiet får du et godt grunnlag innenfor mekanikk, teknisk design, produktutvikling, produksjon og materialteknologi. Det gjør deg i stand til å foreta materialvalg, og utvikle, dimensjonere og analysere mekaniske komponenter og konstruksjoner.

Matematikk og naturvitenskap

Ingeniørstudiet i maskin er sammensatt av grunnlagsemner og kjerneemner i fagområdet med fokus på både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter som gjør deg konkurransedyktig som maskiningeniør.

Studiet starter med å gi deg et godt grunnlag i matematikk og naturvitenskap som er et nødvendig redskap for å mestre de tekniske fagene.

Etter et grunnleggende introduksjonskurs i geometrisk beskrivelse av produkter ved hjelp av moderne 3D-modelleringsverktøy, vil du blant annet ha emner som maskinelementer, materialteknologi, fluidmekanikk, termodynamikk, produksjonsteknikk, elementmetoder og styringsteknikk.

Undervisningen foregår gjennom forelesninger, prosjektoppgaver og laboratoriearbeid.

Utveksling

I løpet av studiet har du en unik anledning til å reise på utveksling til et av partneruniversitetene i ECIU Tvillingprogrammet, som er spesielt tilrettelagt for ingeniørstudenter i maskin. Gjennom Tvillingprogrammet kan du velge mellom ferdige semesterpakker ved anerkjente universitet i Europa og Mexico.

Les mer:

Du er kanskje også interessert i:

 

 

 

UiS Subsea-studenter 2015/2016 med undervannsrobot. Maskin- og elektrostudenter i UiS. UiS Subsea laget robot for verdensrommet til den internasjonale ROV-konkurransen i NASAs Neutral Buoyancy Lab i Houston, USA.

Kilde: CP Publisert 02.12.2019