MENY

Byplanlegging master 5 år

Ønsker du å være med på å utforme bygninger, plasser og områder i byen? Dette femårige masterstudiet gir deg en etterspurt kompetanse som sivilingeniør som kan kombinere teknisk innsikt med kreativitet.

I framtiden vil det være et økende behov for fagpersoner med innsikt i hvordan byer bør struktureres og utformes for at samfunnet og byene blir mer bærekraftig, levedyktig, tryggere og bedre steder å leve i.

Framtidens byer skal være smarte byer. De skal utnytte ressursene bedre, være energieffektive og ha smarte løsninger for hjem, transport, bygninger og infrastruktur.

For å få til et godt samarbeid mellom offentlige og private aktører trenger man kompetente planleggere og rådgivere med teknisk ingeniørkompetanse.

Relevante oppgaver i nærmiljøet

Dette studiet er en kombinasjon av bachelorgrad i byggingeniør de første tre årene og mastergrad i byutvikling de siste to årene. Studiet vil gi deg mulighet til å jobbe med relevante problemstillinger knyttet til nærmiljøet:

Studiets kombinasjon av teknologiske, samfunnsvitenskapelige og designmessige emner vil gi deg bred kompetanse. Du vil lære hvordan du skal gjennomføre analyser av urbane situasjoner, utvikle ideer og tiltak og formidle dem. Her brukes ofte lokale og regionale situasjoner som utgangspunkt.

Les mer:

Du er kanskje også interessert i:

"Social city" på Orstad er ett av mange masterprosjekt ved Byplanlegging.

Kilde: CP Publisert 28.12.2017